Haber Detayı
23 Mart 2017 - Perşembe 09:13 Bu haber 6587 kez okundu
 
Bursluluk Sınav Başvuruları Başladı
BEYŞEHİR - İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Bursluluk Sınav Başvuruları Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre; İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı;  5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak, 10 Haziran 2017 tarihinde Türkiye saatiyle saat 14.00’da, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacaktır. . Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvurusu; 20 Mart - 14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan(TEOG) aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. Öğrenciler “2017 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu” na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler bursluluk sınavına başvuramazlar. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS’ye müracaat edebilirler; sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bu haklarından yararlanabilirler.

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacaktır. Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır. Sınav başvurusunun elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bursluluk, Sınav, Başvuruları, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı