Haber Detayı
09 Mayıs 2019 - Perşembe 09:57 Bu haber 5284 kez okundu
 
Büyükşehir’den Çilek Üreticisine Büyük Destek
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı tarımsal desteklemeleri kapsamında Konya genelindeki çilek üreticilerine 10 milyon 400 bin adet çilek fidesi dağıttı.
Ekonomi Haberi
Büyükşehir’den Çilek Üreticisine Büyük Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destek çalışmaları kapsamında 31 ilçedeki çiftçilere çilek fidesi ve malç naylonu desteği veriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçelerin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bunlar içinde tarımsal desteklerin önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

10 MİLYON 400 BİN ADET ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI

Konya genelinde bu yıl 8 milyon 200 bine yakın çilek fidesi dağıtımının tamamlandığını kaydeden Başkan Altay, önümüzdeki günlerde Seydişehir ve Derebucak ilçelerinde 33 mahallede yapılacak dağıtımlarla birlikte toplamda dağıtılacak çilek fidesi miktarının 10 milyon 400 bin olacağını söyledi. Çilek fidelerinin çiftçiler için hayırlı olmasını dileyen Başkan Altay, bütün çiftçilere bereketli bir hasat temennisinde bulundu.

TOPLAM DESTEK 6 MİLYON 218 BİN LİRA

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ve Akşehir Açık Cezaevi Müdürlükleri ile yaptığı protokoller kapsamında bu cezaevlerine 24 bin adet çilek fidesi ile 350 kilo malç naylonu teslim ederken; bu yıl çiftçilere yapılan malç naylonu desteği de 150 bin kiloya ulaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı çilek fidesi desteklemelerinin toplam maliyeti 6 milyon 218 bin lira oldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir’den, Çilek, Üreticisine, Büyük, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı