Haber Detayı
13 Haziran 2018 - Çarşamba 13:14 Bu haber 5814 kez okundu
 
Büyükşehir Ramazan Bayramı’na Hazır
Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirmesi için tüm birimlerde gerekli tedbirleri aldı.
Güncel Haberi
Büyükşehir Ramazan Bayramı’na Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda şehirde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı.

TOPLU ULAŞIM BAYRAMIN İLK 2 GÜNÜ ÜCRETSİZ

Bayram süresince Pazar tarifesiyle hizmet verecek toplu ulaşım araçları, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz, üçüncü günü yüzde 50 indirimli olacak. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı.

TÜM OTOPARKLAR AREFE GÜNÜ ÜCRETSİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konevi, Zindankale, İplikçi, Mevlana ve Osmanlı Buğday Pazarı kapalı otoparkları bayrama kadar ücretsiz olarak hizmet verirken; arefe günü şehir merkezinde Büyükşehir’e ait tüm yol üzeri ve açık otoparklar da ücretsiz olacak.

MEZARLIKLAR BAYRAM ZİYARETLERİ İÇİN HAZIR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vatandaşların mezar ziyaretlerini huzur içinde gerçekleştirmeleri için temizlik çalışmalarını yaptı, güvenlik tedbirlerini artırdı. Çevre ekipleri, bayram süresince hava ve gürültü kirliliği ile ilgili her türlü şikayete cevap verecek. Bayram öncesi şehir merkezi, meydanlar ve alt-üst geçitlerde kapsamlı temizlik çalışmaları yapan temizlik ekipleri, çalışmalarını bayramda da sürdürecek. Ayrıca, bayram süresince açık alanlarda haşere ile mücadele kapsamında gerekli çalışmalar sürdürülürken; başıboş hayvanlarla ilgili rehabilite çalışmaları ilçe belediyeleri ile birlikte yapılmaya devam edecek.

İTFAİYE 110 MERKEZDE NÖBETTE

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı; 31 ilçedeki 110 merkezde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirebilecekler.

KOSKİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehir genelinde bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i arayabilecekler.

ZABITA, BAYRAMDA MESAİYE DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da Ramazan Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili boyunca Zabıta Dairesi Başkanlığı hizmet binası ile Otogar ve Çevre Zabıta Amirliklerinde 24 saat, Zafer Meydanı ve çevresinde 08.00-24.00 arası, Mevlana Türbesi, Bedesten ve Eski Garaj civarında 08.00-24.00 arası, Kültürpark Trafik Zabıta Amirliği 10.00-18.00 arası hizmet verilecek. Zabıta ile ilgili şikâyetler için 350 31 74 no’lu telefonlar aranabilecek.

FEN İŞLERİ ANINDA MÜDAHALE EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde de bayram süresince, yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi hizmet verecek. Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikâyetlerini Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir, Ramazan, Bayramı’na, Hazır,
Yorumlar
Haber Yazılımı