Haber Detayı
23 Şubat 2017 - Perşembe 15:03 Bu haber 5011 kez okundu
 
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Yapıldı
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oda ve borsa başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
Ekonomi Haberi
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Yapıldı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Konya Paydaşlar Toplantısı Konya Valisi Yakup Canbolat Başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarla katkı sağlayacaklarını söyledi. Türkiye\'nin kalkınması için sorumluluk hisseden tüm kesimlerin el ve gönül birliğiyle gayret göstermesi gerektiğini belirten Canbolat, “Konya iş dünyası olarak milli istihdam seferberliğine tüm imkanlarımızla katkı sağlayacağız. Kültür ve medeniyetimizin en önemli şehirlerinden olan Konya, ilmin merkezi olduğu kadar milli ekonominin de en önemli yerlerinden biridir. Bu nedenle Konya üretir ve gelişirse Türkiye gelişir, başarır ve kalkınır. 15 Temmuz'da milli direniş ve duruşun destanını yazan Konya'nın Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına da gönülden destek vereceğine inancımız tamdır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 15 Temmuz\'dan sonra yaşanan durumun, yeni bir İstiklal Savaşı olduğunu belirterek, “Bugün bölgedeki ülkeler istikrarlı olsaydı Türkiye\'nin ihracatı 200 milyar doları geçmiş olurdu” dedi. İşadamlarının Türkiye için ve daha çok istihdam üretmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, belediyeler olarak binlerce kişiye doğrudan istihdam ürettiklerini dile getirdi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ise, Türkiye'nin siyasi anlamda olduğu gibi ekonomik anlamda da zorlandığını aktardı. 15 Temmuz\'dan sonra ekonomik bir sürecin başladığını kaydeden Öztürk, “Kredi derecelendirme kuruluşları önce Türkiye'nin notunu değiştirmeyeceğini dile getirdi. Sonra Türkiye\'nin notunu aleyhte değiştirdi. Ardından döviz kuru üzerinden bir operasyon yapmaya çalıştılar. Şimdi de işsizlik üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. Bu oyunları bozmak için üyelerimizle referanduma kadar 20 bin ek istihdam hedefliyoruz” dedi.

Toplantıya, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, iş adamları ve kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Çalışma, Hayatında, Milli, Seferberlik, Toplantısı, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı