Haber Detayı
27 Ekim 2022 - Perşembe 15:54 Bu haber 5451 kez okundu
 
Çetmili Şeker Fasulye Üreticilerinden Elkin'e Teşekkür Plaketi
BEYŞEHİR - Beyşehir Akçabelen Mahallesi’nde yetiştirilen Çetmi Şeker Fasulyesi üreticileri AK Parti İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu.
Güncel Haberi
Çetmili Şeker Fasulye Üreticilerinden Elkin'e Teşekkür Plaketi

BEYŞEHİR - Beyşehir Akçabelen Mahallesi’nde yetiştirilen Çetmi Şeker Fasulyesi üreticileri AK Parti İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu.

Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar, Akçabelen Mahallesi Muhtarı İsmail Duman ve beraberindeki üreticiler, İlçe Başkanı Recep Elkin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Muhtar Duman, 2021 yılında sözü verilen paketleme makinesinin Akçabelen’e kazandırıldığını belirterek, “Başkanım, Allah razı olsun paketleme makinemiz sayenizde çalışmaya başladı. Kooperatifimiz, muhtarlığım, şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına sizlere ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin de ziyaretten dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirerek, Akçabelen Mahallesi’nin coğrafi işaret tescil belgesine sahip olan ve ünü Türkiye sınırlarını aşan Çetmi Şeker Fasulyesini yetiştiren üreticisiyle son dönemde Beyşehir olarak gurur duydukları bir yerleşim merkezi haline geldiğini söyledi.

Akçabelen’de yapılan son şenlikte bu konunun gündeme geldiğini ve kendilerine yörenin bir paketleme makinesine kavuşturulması noktasında talepler geldiğini anlatan Elkin, “Bu konuda mahallemizin ciddi bir problemi vardı. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımıza durumu ilettik. Sağolsun onlar da bizi kırmadı. Akçabelen Şeker Fasulyemiz biliyorsunuz coğrafi işaret tescil belgesine sahip olan, Akçabelen için de bölgemiz için de önemli bir değerimiz. Bizim de bu değere sahip çıkmak siyasiler olarak boynumuzun borcuydu. Ben de burada sizlerin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Akçabelen Çetmi şeker fasulyemizi daha iyi yerlerde görmeyi umuyoruz, görmek de istiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

“BEN FASULYEYİ ÇETMİ SAYESİNDE SEVDİM”

Elkin, konuşmasında, kendisinin de fasulye yemeğini Çetmi Şeker Fasulyesi sayesinde sevdiğini vurgulayarak, “Kendimin fasulye ile pek arası yoktur. Ama, Çetmi şeker fasulyesini gerçekten yiyince damaktaki tadının çok güzel olduğunu görmüş olduk. Şahsıma da Çetmi şeker fasulyesini sevdirdiğiniz için ben de teşekkür ediyorum.”dedi.

ELKİN’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar da ziyaretlerinin sonunda İlçe Başkanı Recep Elkin’e bir teşekkür plaketi takdim etti.

Ünüvar, “Desteklerinizden ve mahallemize, kooperatifimize vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hem sizlere hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yererek plaketini verdi.

Elkin de, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay adına bu teşekkür plaketini aldığını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Tarımsal Kalkınma Dairesi Başkanımıza ben de teşekkür ediyorum. Akçabelen, bizim her zaman bir değerimizdir. Biz de her zaman Akçabelen’imizin yanındayız, Çetmi fasulyemizi hem bölgemize hem de Türkiye’ye tanıtmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çetmili, Şeker, Fasulye, Üreticilerinden, Elkin'e, Teşekkür, Plaketi,
Yorumlar
Haber Yazılımı