Haber Detayı
02 Mart 2019 - Cumartesi 11:23 Bu haber 4522 kez okundu
 
Çorba İçiyorum, Sağlıklı Büyüyorum
DEREBUCAK - Derebucak ilçe Kaymakamlığının başlatmış olduğu Çorba İçiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi 3 ayını tamamladı.
Bölgeden Haberi
Çorba İçiyorum, Sağlıklı Büyüyorum

DEREBUCAK - Derebucak ilçe Kaymakamlığının başlatmış olduğu Çorba İçiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi 3 ayını tamamladı.

Derebucak merkez ve mahallelerinde öğrenim gören öğrencileri kapsayan projede öğrencilere günlük sıcak çorba dağıtımı yapılıyor. Okullarda yapılacak çorba dağıtımı ile, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, ev ve okulda sağlıklı beslenme, sağlıklı okul dönemi, sağlık risklerine göre (Obezite, tiroit hastalıkları, demir yetersizliği, kansızlık vb.) beslenme programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek, beslenme bilincini artırma, sağlık risklerini azaltmak ve gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak gibi amaçlar hedeflenmektedir.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Akçay, çorba projesinin bütün okullarda son derece başarılı bir şekilde devam ettirildiğini, öğretmen öğrenci ve velilerin uygulamadan çok memnun olduğunu ve buna ilaveten öğrencilerin çorba içmeye karşı olumlu tutum geliştirdiklerini belirtti.

Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan; merkez ve merkez dışı mahallelerde öğrencilere belirlenen takvim dahilinde her hafta farklı bir çorbanın dağıtıldığını belirterek, proje ile öğrencilerin sağlıklı beslenmeye dikkatlerini çektiklerini ve obeziteye karşı mücadele edildiğini ifade etti. 2018-2019 Eğitim öğretim yılı Aralık ayında başlayan çorba dağıtımının Ramazan Ayı başlangıcına kadar devam edeceğini belirten Doğan çorbaların yapım aşamasında da son derece hassasiyet gösterip numunelerin 3 gün saklanması koşuluna uyarak çorbalarımızı hazırlatıyoruz dedi ve proje başlamadan öğrencilerin velilerinden muvafakat belgelerini aldıklarını da ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çorba, İçiyorum,, Sağlıklı, Büyüyorum,
Yorumlar
Haber Yazılımı