Haber Detayı
27 Mart 2019 - Çarşamba 15:06 Bu haber 11710 kez okundu
 
Derebucak'a Yeni Hastane
DEREBUCAK - Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları Derebucak İlçe Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular.
Sağlık Haberi
Derebucak'a Yeni Hastane

DEREBUCAK - Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanları Derebucak İlçe Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Derebucak ilçesine 10 yataklı yeni bir hastane binası yapılmasına karar verildiğinin de müjdesini veren Prof. Dr. Koç, yeni hastane binası projesinin çizilerek ihaleye hazır hale geldiğini söyledi.

Yeni hastane inşaatının, mevcut hastane binası ile yanındaki lojmanların yıkılarak yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Derebucak’lı vatandaşlarımızın ve bu hastanemizden hizmet alan bölge insanımızın inşaat süresince mağduriyet yaşamaması adına gerekli olan hazırlıklarımıza da şimdiden başladık. Yeni hastane inşaatı tamamlanıncaya kadar hastanemizi Derebucak Kültür Merkezi’nin bulunduğu binaya taşıyarak sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Derebucak’lı vatandaşlarımızın daha modern ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için başlatılan inşaat sürecinde yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek ve olası sorunlara çare bulabilmek adına İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü yardımı hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Derebucak İlçesi’ne açılacak olan yeni hastane ile birlikte hastanenin daha geniş bir yelpazede çok daha nitelikli sağlık hizmeti sunacağının da altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bu sayede vatandaşlarımız başka hastanelere gitmeye gerek kalmadan, kendi evlerinin bulunduğu ortamlarda tedavi olabilecekler” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak'a, Yeni, Hastane,
Yorumlar
Haber Yazılımı