Haber Detayı
14 Mayıs 2019 - Salı 11:24 Bu haber 4624 kez okundu
 
Derebucak’ta akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı
DEREBUCAK - Derebucak Gencek Mahallesinde, bir okulda akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Derebucak’ta akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı

DEREBUCAK - Derebucak'a bağlı Gencek Mahallesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gencek Şehit Orhan Parlakkaya Ortaokulu bünyesinde, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde tasarım ve beceri atölyesi olarak kullanılacak akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Bilal Akçay, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonunun temel amaçlarından birinin çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, bu temel hedef kapsamında okullarda öğrencilerin temel yaşam becerilerini edinebilecekleri, küçük yaştan itibaren yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi. 

Akçay, açılışı yapılan atölye ile öğrencilerin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarının da karşılanmış olacağını belirterek, "İlçemizdeki okullarda tasarım ve beceri atölyelerini yaygınlaştırıp eğitim vizyonunun hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek en önemli hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Açılışa, Derebucak Belediye Başkan Vekili Dursun Kabakçıoğlu, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Güneş, Gencek Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalaycı, okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, akıl, ve, zeka, oyunları, sınıfı, açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı