Haber Detayı
07 Temmuz 2022 - Perşembe 14:24 Bu haber 4793 kez okundu
 
Derebucak'ta 'Çevre Dostu' Örnek Okul
DEREBUCAK - Derebucak'de, pilot okul seçilen Şehit Hüseyin Albaşgil İlk ve Ortaokulu hizmet binasında çevre dostu proje kapsamında başlatılan çalışmaların tamamlandığı bildirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Derebucak'ta 'Çevre Dostu' Örnek Okul

DEREBUCAK - Derebucak'de, pilot okul seçilen Şehit Hüseyin Albaşgil İlk ve Ortaokulu hizmet binasında çevre dostu proje kapsamında başlatılan çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından müşterek olarak başlatılan "Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi'ne dikkat çekildi.

Yürütülen proje kapsamında okullarda başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerjinin ve kaynakların verimli kullanılması konularındaki çalışmaların Derebucak'ta pilot okul olarak seçilen Şehit Hüseyin Albaşgil İlk ve Ortaokulu'nda da hayata geçirildiği vurgulanarak, proje çerçevesinde yapılan çalışmalara ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

"Söz konusu okulumuzda ısı tasarrufu sağlamak için kalorifer peteklerine termostatik vanalar, elektrik tesisatında oluşabilecek kaçak akımlara yönelik de kaçak akım rölesi takıldı.

Elektrikten tasarruf etmek için mevcut aydınlatma sistemleri yerine hareket sensörlü LED aydınlatma sistemi kuruldu.

Kameraların gece görüşünü artırarak güvenliğin daha iyi sağlanması için okulumuzun köşe noktalarına güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma sistemleri kuruldu.

Su tasarrufu sağlamak için lavabolara fotoselli bataryalar takıldı.

Bahçedeki ağaçların biriken yağmur sularıyla sulanıp su tasarrufu sağlanması için Yağmur suyu depolama ünitesi ve damlama sistemi kuruldu.

Mevcut lavaboların yerine çocukların yaş ve fiziksel durumlarına uygun boyuttaki Hilton lavabolar takıldı.

Eskiyen aynaların yerine çocukların fiziki durumlarına uygun yeni aynalar takıldı.

Okul ve engelli girişlerinin eskiyen olukları yenilenerek su alıp dökülen duvar tekrardan boyandı.

Bu güzel projeyi ilçemize kazandırdığı için Sayın Bakanımız Mahmut Özer'e, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit'e teşekkür ederiz."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak'ta, 'Çevre, Dostu', Örnek, Okul,
Yorumlar
Haber Yazılımı