Haber Detayı
12 Ekim 2018 - Cuma 10:15 Bu haber 6996 kez okundu
 
Derebucak’ta Okuma Seferberliği
BEYŞEHİR - Derebucak'da, Derebucak Kaymakamlığının başlattığı "okuyorum bilgiye koşuyorum" projesinin hayata geçirildiği bildirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Derebucak’ta Okuma Seferberliği

DEREBUCAK - Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan, yaptığı açıklamada, okullarda öğrenciler ile başlatılan bu projenin bir kıvılcım gibi büyüyüp yayılmasını, ülkemizde günlük bir dakika olan okuma süresinin artırılması için okuma alışkanlığının küçük yaşlarda başlatılması gerektiğini ve projenin tüm ilçe halkını kapsamasını istediğini belirtti.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Akçay da, öğrenci, öğretmen, veli ve okul çalışanlarının katılımı ile ilçe genelinde tam bir okuma seferberliğinin başlatılmış olduğunu belirterek, "İlçemiz ve mahallelerimiz adına tam verimlilik sağlayarak projeyi tamamlamayı temenni ediyoruz" dedi.

        Akçay, proje çerçevesinde hazırladıkları takvim dahilinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar öğrenciler ile her gün 20 dakika okuma etkinliği yapacaklarını, öğrencilerin okuduktan sonra kitapların isimleri ile okuma kumbaralarını dolduracağını, sene sonunda kumbarasını en çok dolduran öğrencinin ödüllendirileceğini belirterek, proje kapsamında her ay okulların okuma birincilerinin belirlenerek proje web sayfasında ve okulların proje panolarında ilen edileceğini belirtti.

       Akçay, "Kütüphane gezileri, resim yarışmaları, drama, şiir ve gösterilerle aile ve öğretmenlerin katılımı ile proje zenginleştirilerek, proje kapsamında her gün 20 dakika kitap okuyan öğrencilerin yılda 7300 dakika kitap okumuş olmaları sağlanacak. Bu süre sonunda bir öğrenci yaklaşık 1.460.000 kelime okumuş olacaktır. Bu da 200 sayfalık 29 kitaba karşılık gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, Okuma, Seferberliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı