Haber Detayı
22 Kasım 2021 - Pazartesi 10:24 Bu haber 9971 kez okundu
 
Doğalgaz Geldi, Beyşehir’in Havası Değişti
BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Adil Bayındır, ilçe merkezinde doğalgaz konforuyla tanışan mahalle sayısının 9’a yükseldiğini söyledi.
Güncel Haberi
Doğalgaz Geldi, Beyşehir’in Havası Değişti

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir ilçe merkezinde bu yıl doğalgaz konforuyla tanışan mahalle sayısının 9’a yükseldiğini, doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla Beyşehir’in havasının da değişerek daha temiz bir hale gelmeye başladığını söyledi, “2022, en kötü 2023’ün ortalarına doğru Beyşehir’de doğalgazı almayan yer kalmayacak.”dedi.

Beyşehir kent merkezinde, daha önce Yeni Mahalle’nin bir bölümünde taşıma sistemiyle bin aboneye ulaştırılan bir doğalgazdan bugün 9 mahallesi birden doğalgaz konforuyla tanışan bir döneme geldiklerini aktaran Belediye Başkanı Bayındır, “Ben buraya doğalgazın gelebileceğini biliyordum. Allah razı olsun, başta ‘marifet iltifata tabidir’ derler; Sayın Cumhurbaşkanımızın acele kamulaştırma kararı alması ve Enerya şirketi yetkililerinin seri çalışması, bizlerin de Belediye olarak altyapısıyla bu şehrin kazılabileceğine izin vermemiz nedeniyle doğalgaz çalışmalarında bugün gayet güzel bir çalışma ortamı yakaladık.

Önce, iki istasyon kuruldu. Eskiden mobil bir köşede, Yeni Mahalle’nin köşesinde 500-1000 kişilik aboneye verilen bir doğalgazdan şu anda Esentepe, Beytepe, Hacıakif, Yeni Mahalle, Evsat, Hacıarmağan, Dalyan ve Hamidiye olmak üzere BSA kanalımızın bu tarafı, yani köprümüzün güneyi olan mahallelerimizi şu an hızlı bir biçimde doğalgaza kavuşturduk.

Şu an hızlı bir biçimde, halen de abone bağlamalar devam ediyor. Avşar Mahallesi’nde ise 3’üncü merhale ve aşağıdaki konutlara da doğalgaz gelmeye başladı.”diye konuştu.

DOĞALGAZA TALEP ARTTI…

Bu yıl yükselen kömür fiyatlarının da doğalgaza olan talepleri artırdığına işaret eden Bayındır, bunun neticesinde doğalgazın yanısıra diğer kurumların da altyapı çalışmalarının hızlandığına dikkati çekti.

Belediye olarak şehrin altyapısının tamamlanması noktasında kazı çalışmalarına gerekli izinleri verdiklerini hatırlatan Bayındır, ardından üst yapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde bitirmenin gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Biz diyoruz ki, kazılsın. Çünkü, önümüzden doğalgaz, Telekom, Koski, Medaş çıksınlar. Biz Esentepe’den başladık asfalta. Beytepe bitmek üzere şimdi. Hani bağlantıları söylüyorum, hatlar geçti. Saydığım mahallelerde, hepsinde hatlar geçti.

Yeni Mahalle’de şu anda yüzde 70-80’lere vardı. Hala yüzde 30’a yakın abone olmayanlar var. Bu arada, oldular, oldular… Seneye ben asfalta girdiğim zaman bağlanmayan sokağa asfalt yapmayacağımı da buradan ilan ediyorum. Yani, kim bitirdiyse oraya asfalt…

Daha doğrusu inşallah köprümüzün, kanalımızın üstündeki saydığım mahalleler seneye her şeyi ile biter de, ben de bu bölümü 2022 yılı sonuna artık bitiririm. Çünkü, mutfağı kurduk. 240 ton saat kapasiteli plenti aldık.”

MÜFTÜ VE BAHÇELİEVLER MAHALLELERİ, DOĞALGAZA 2022’DE KAVUŞACAK

Belirttiği 8 mahallenin yanında bu yıl TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’ne de doğalgaz verilmeye başlandığını, önümüzdeki yıl ise kanalın diğer kısmında kalan Müftü Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi’nin doğalgaz konforuyla tanışacağını vurgulayan Bayındır, şunları kaydetti:

“Bu yıl, köprüden bu tarafa teslim edilmiş olacak aboneleriyle. Önümüzdeki yıl Müftü ve Bahçelievler Mahallesi, onlar bitecek. Zaten TOKİ’ye bu son yapılan üçüncü merhale konutlara veriliyor. Aşağıdakilere de veriliyor.

Önümüzdeki yıl tahmin ediyorum. Ben firma adına konuşmayayım ama, şu hızla giderlerse ki çalışkan, başarılı bir firma, hakkını teslim edelim. Biz 2022, en kötü 2023’ün ortalarına Beyşehir’de doğalgazı almayan yer kalmayacak. Bunu da buradan böyle duyurmak istiyorum.

HUĞLU, ÜZÜMLÜ VE BEYŞEHİR OSB’NIN DOĞALGAZ TALEBİ…

Tabi bu arada, üniversitemiz var doğalgazın gitmesi gereken… En çok, vazgeçemeyeceğim, ısrarla tekrarlayacağım Beyteks’imiz var. Yani şimdiki Arıkbey. Ali Akkanat ağabeyimizin, toprağımızın değerli evladı, Beyşehir’imizin güneşi… O insanın fabrikasına da götürmek muradımdır.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerimiz ile Beyşehir Organize Sanayi Bölgemizin de doğalgaza yönelik talepleri var. O konuda mobile gideceğiz gibi. Yani, görüşmelerde mobil sisteme gidilecek gibi.

Ama uzun vadede inşallah onları da sabit şekle, yani bizim Beyşehir’in ulaştığı gibi onlar da bir gün yani boruyla taşınan istasyonları kurulan bir sisteme geçmiş olurlar.”

KENTİN HAVASI DEĞİŞTİ

Belediye Başkanı Adil Bayındır, ilçe merkezinde doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kış mevsimine girilirken havasının da değiştiğine yakından tanıklık ettiklerine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Hava kirliliği konusunda, Beyşehir’in kömür yaktığı yıllarla bugünü kıyaslarsanız kokudan ve boğazınıza kaçan kurumdan bile fark edersiniz. Hepimize sabah uyandığımız zaman kurum kokusu gelirdi,şu an bu yüzde 50 düştü, 50’si duruyor daha.

Bir de Beyşehir Gölü’nün özelliği; Şarkikaraağaç boğazından Seydişehir boğazına ve Akseki gediğine 3 istikametli sirkülasyon olabilen bir yapısı vardı.

Diğer şehirlerden avantajlıydı Beyşehir Gölü’nden kaynaklı, havamız temizdi ama, şehir içindeki havamız anlattığım gibiydi.

Şimdi bu yüzde 50’si devreye girdiği için köprünün bu tarafı, seneye de diğer tarafı bittiği zaman bizim gökyüzümüzdeki o kızıllaşma, duman grisi kötü koku kalmayacak.”

Ali Rıza Önses

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğalgaz, Geldi,, Beyşehir’in, Havası, Değişti,
Yorumlar
Haber Yazılımı