Haber Detayı
24 Temmuz 2017 - Pazartesi 10:51 Bu haber 5140 kez okundu
 
Doğalgazda İlk Kazma Vuruldu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları kesilen kurban ve ardından yapılan dualarla başladı.
Güncel Haberi
Doğalgazda İlk Kazma Vuruldu

BEYŞEHİR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın bir süre önce gerçekleştirdiği  Konya ziyaretinde Beyşehir’e  verdiği müjdenin ardından ilçe merkezinde doğalgaz altyapı çalışmaları için ilk  kazma  çalışmaları yürütecek olan firmaya ait iş makineleri tarafından Yeni Mahalle, Erenler Caddesi’nde vuruldu.

       Çalışmalar, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ‘un da katılımıyla başladı.

“DOĞALGAZ, BEYŞEHİR BİRLİKTELİĞİNİN ESERİ”

       AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, burada  yaptığı açıklamada, ilçeye kazandırılan birçok hizmet gibi doğalgaz konusundaki çalışmaların başlamasının da Beyşehir birlikteliğinin en büyük eseri olduğunu söyledi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye’de doğalgazın yaygınlaştırılması konusunda çok büyük hamle başlattığını vurgulayan Babaoğlu, “Biliyorsunuz şu anda bir yere boru hatları çekilemiyorsa, sıvılaştırılmış doğalgaz, yani dökme doğalgaz götürülüyor. Fiyatlar aynı, öbür borudan gelen ile aynı, kalite aynı, içerik aynı, temizliği aynı, dolayısıyla her şey aynı… Hiçbir farkı olmayacağı için, bizim Beyşehir için ana boru hatları gelene kadar bu sorunu, bu talebi bu şekilde karşılama yolunda kendilerinin talimatı oldu.Tabi Türkiye’de bu şekilde sayın bakanımızın müjdelediği geçici, ara çözüm olarak müjdelediği bazı ilçeler de var. Beyşehir de, bu büyük ilçelerden bir tanesi oldu.”dedi.

BEYŞEHİR BU KIŞ MEVSİMİNDEN İTİBAREN DOĞALGAZI KULLANMAYA BAŞLAYACAK

         BOTAŞ’ın ve dağıtım şirketlerinin belli bir programı olduğunu, Beyşehir olarak bu programın öne alınması ile ilgili Bakan Albayrak’a önemli girişimlerde bulunduklarını ve buna olumlu cevaplar aldıklarını dile getiren Babaoğlu, “Dolayısıyla bu çözüm üretildi. Şu anda Beyşehir bu kıştan itibaren bugünkü kazı çalışmalarının başlamasıyla doğalgazdan yararlanmaya başlayacak.Ben bugünün önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Çünkü, Beyşehir’e doğalgazın gelmesi hep hayalimizdi. Zira, burası bir turizm beldesi.Bu bölgenin temiz olması gerekiyor, kömür ve diğer yakıtların üreteceği kirlilikten uzak olması gerekiyor” dedi.

“DOĞALGAZ GELDİ, SIRA ABONE OLMAYA GELDİ”

       Vatandaşların da doğalgaz konusunda yoğun bir talebi olduğuna dikkati çeken Babaoğlu, şöyle devam etti: “Bize birkaç yıldır ısrarlı bir şekilde ‘Beyşehir’e doğalgazı istiyoruz’ diyorlardı. Beyşehir’e artık bu hizmet geldi ve geliyor.Vatandaşlarımızın da abone olmaları gerekiyor. Eğer yeterince abone olunmazsa bu yatırımın artırılması da ekonomik olarak herhangi bir şekilde cazip olmaz. Dolayısıyla bir yerde talep varsa oraya yatırım gider. Biz Beyşehirli hemşerilerimizin Yeni Mahalle’den başlayarak doğalgaz abonelik başvurularını hızlı bir şekilde yapmalarını ve doğalgaz talep etmelerini istiyoruz. Beyşehir ilçe merkezine ilk doğalgaz boru hattı firmamız yetkilileri tarafından döşenmeye başlıyor. Onun kazı çalışmaları başlıyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“ÇÖZÜLEMEZ DENİLENİ ÇÖZDÜK”

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, üç yıllık görev süresi içerisinde geriye dönüp bakıldığında Beyşehir’in farklı noktalarına birçok hizmeti ürettiklerini ve üretmeye de devam ettiklerini vurguladı. Gerek adaylık sürecinde, gerekse belediye başkanlığının ilk günlerinde doğalgaz konusunun “çözülemez” ve ‘çok zor” denilen konuların başında geldiğini anlatan Özaltun, buna rağmen doğalgaz konusunda çözüme ulaştıklarını söyledi. Bu zor sürecin birlikte hareket edilerek aşıldığına dikkat çeken Özaltun, “Hep söylediğim bir konu var, hedef ve problem büyük değil; sadece o hedefe odaklanmak ve o hedefe birlikte hareket edebilmek önemli olan. Biz bu hedefe giderken teşkilatımızla, milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Bey’le defalarca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı ziyaret ettik.Beyşehir’in doğalgaza olan ihtiyacı konusunu sayın bakanımıza arz ettik. Kendileri ise yaklaşık 4 ay  önceki  Konya ziyaretinde 2017 yılı sonuna kadar Beyşehir’e doğalgaz getirileceğinin müjdesini vermişti. Şu anda ise, doğalgaz hattının döşeme çalışmalarının başlaması  için firma yetkililerimizle beraber buradayız” diye konuştu.

İLK ETAPTA BİN 500-2 BİN ABONE SIVILAŞTIRILMIŞ DOĞALGAZDAN YARARLANACAK

        Beyşehir’de doğalgaza kavuşacak ilk mahallenin Yeni Mahalle olacağını ve ilk hedefte bin 500-2 bin aboneye yetecek şekilde doğalgaz verilmesi için çalışmaların devam edeceğini anlatan Özaltun, ardından diğer mahallelere sıranın geleceğini vurgulayarak, “Bu noktada emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, tüm Konya  milletvekillerimize ve kısacası bu konuda katkı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. ‘Beyşehir’de hep ilkleri yapacağız’ demiştik. Ve ilkler olma yolunda özen gösteriyoruz. ‘Ben’ değil ‘biz’ olduğumuz müddetçe Beyşehir’in problemlerine bir bir neşter vurmaya devam edeceğiz.Biz sadece Beyşehir merkezde değil, 67 dış mahallemize hizmet üretiyoruz. Bu dönem, Beyşehir için altın dönem olacak inşallah ve uzun yıllar unutulmayacak. Bu birlik ve beraberlik çerçevesinde ‘çözülemez’ denilen Konya-Beyşehir duble yol çalışmaları bitiyor, yeni devlet hastanemiz bitiyor, yeni adliye binamız başladı, bitiyor. Kısacası birçok problem yine bu dönemde çözüme kavuşmuş olacak. Tabii ki hizmette sınır yok, vatandaşlarımıza bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DOĞALGAZ BEYŞEHİR’İN YILLARDIR HAYALİYDİ”

       AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, Beyşehir’in uzun yıllardır doğalgazı umut ettiğini vurgulayarak, bu konuda yıllarca verilen mücadeleye dikkat çekti. Doğalgaz gelmesi konusunda daha önceleri bakanlar kurulu kararı gerektiğini, şimdi ise artık bu konunun bakanlığın yetkisine verildiğini anlatan Şenol, “Sayın milletvekilimizle ve belediye başkanımızla doğalgaz konusunda çok büyük bir mücadele verildi. Sağolsunlar, bu işi başardık inşallah.  Beyşehir’imize hayırlı olsun.  Tabi doğalgaz hizmeti geliyor ama halkımızın da abone olması gerekiyor. Buradan bu çağrıyı da yapmak istiyorum. Doğalgazı başlatmak bir derece önemli, büyük hizmet, ama halkımızın abone olması da çok önemli. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

        Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar yapılırken, doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları ilgili firmaya ait  iş makineleri tarafından yol üzerine vurulan kazma ile Erenler Caddesi üzerinde başlatıldı.  

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğalgazda, İlk, Kazma, Vuruldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı