Haber Detayı
10 Şubat 2020 - Pazartesi 11:24 Bu haber 4947 kez okundu
 
Doğaseverler Dikenli Tepe’de Buluştu
BEYŞEHİR - Dağcılar ve doğaseverler 9’uncusu düzenlenen Huğlu Dikenli Tepe Kar Yürüyüşü etkinliğinde bir araya geldi.
Spor Haberi
Doğaseverler Dikenli Tepe’de Buluştu

BEYŞEHİR - Dağcılar ve doğaseverler 9’uncusu düzenlenen Huğlu Dikenli Tepe Kar Yürüyüşü etkinliğinde bir araya geldi.

Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Beyşehir Trekking tarafından geleneksel olarak bu yıl 9’uncusu düzenlenen Huğlu Dikenli Tepe Kar Yürüyüşü etkinliğine rekor katılım gerçekleşti.

Etkinliğe, Beyşehirli doğaseverlerin yanısıra, Konya Mevlana Dağcılık Kulübü, Konya Trekking, KODASK Dağcılık Topluluğu, Karatay Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, Ankara Tabanvay Kervanı, Huğlu Doğa Sporları Kulübü, Ilgın Dağcılık ve Doğa Sporları mensubu çok sayıda dağcı ve doğasever katıldı.

Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi’nde toplanan dağcı ve doğaseverler, ülkemizin son günlerde yaşadığı üzücü olaylara dikkat çekmek için bin 820 metre zirveye tırmandı.

Karla kaplı zirvede katılımcılar, burada Türk bayrağı ve topluluk pankartlarını açarak yaşanan olaylardaki şehitlerimize ve vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulundu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu belirterek, Ülkemizin yaşadığı bu kötü günlerin elbet geçeceğini vurguladı.

Başkan Bayındır, “İlçemize gelen 243 dağcı ve doğasevere öncelikle bu duyarlı ve anlamlı etkinlikte, ülkemizde yaşanan olumsuz olaylara dikkat çekmesi takdire şayan bir davranış. Gerçekten ülkemizin üzerinde bulunan bu karabulutların biran evvel kaybolmasını temenni ediyorum. Ülkemizin her yerinde aynı acı yaşanıyor ve paylaşıyor işte bu Türk milletinin ne kadar birbirine bağlı olduğunu göstergesidir. İnşallah bu kışın sonu bahar, ülke olarak bu günleri atlatacağız. Bu acı olaylarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize, kamu çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve geride kalanlara sabırlar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverler, Dikenli, Tepe’de, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı