Haber Detayı
15 Temmuz 2015 - Çarşamba 10:29 Bu haber 4599 kez okundu
 
Eşrefoğlu Camisi Doldu, Taştı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde bulunan 716 yıllık geçmişe sahip ahşap mimari eserlerinden tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde Kadir gecesi büyük bir coşkuya sahne oldu.
Güncel Haberi
Eşrefoğlu Camisi Doldu, Taştı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve “bin aydan daha hayırlı” olarak kabul edilen  mübarek gece nedeniyle vatandaşlar tarihi Eşrefoğlu Camisi’ne akın  etti. Tarihi mekanın içerisi tamamen  dolunca sonradan gelen cemaat caminin avlusunda açık havada ibadetini eda etti. Cami çıkışında cemaata Beyşehir Belediyesi soğuk limonata, Göl Feneri Derneği tarafından da Osmanlı şerbeti ve lokma tatlısı ikramında bulunuldu.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN LİMONATA İKRAMI

Kadir Gecesi’nde ibadetini tarihi camide gerçekleştiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, bin aydan daha hayırlı bir geceyi yaşadıklarını belirterek, “Bu gecede inşallah tüm müslüman aleminin günahlardan arınmasını diliyoruz. Müslüman aleminin bugünlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı var. Baktığımızda, müslüman ülkeler üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor, maalesef müslüman, müslümanı öldürüp katlediyor, birisi şehadet getirerek, diğeri ‘lailahe illallah’ diyerek birbirini vuruyor. Bu gecede bu oyunun son bulmasını diliyoruz. AK Parti Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta hanımefendi  ile birlikte Kadir Gecesi’nde Eşrefoğlu Camisinde namazımızı eda ettik. Baktık ki, camimiz doldu ve taştı, küçüğünden büyüğüne kadar camimiz tıka basa doldu. Bu tür tablolar bizi çok mutlu ediyor. Çünkü küçüklerde artık camilere geliyorlar. Dolayısıyla burada büyük mutluluk ve coşku var. Cami çıkışında Belediye olarak vatandaşlarımıza limonata ikramımız oldu”dedi.

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ LEYLA ŞAHİN USTA DA EŞREFOĞLU CAMİSİ’NDE NAMAZINI EDA ETTİ

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Uta da, Eşrefoğlu Camisi çıkışında Kadir Gecesi’nin tüm müslüman aleminin mübarek gecelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, “Kadir gecesi hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sağlık ve sıhhati içerisinde nice Kadir gecelerine hem milletimizi, hem islam alemine ulaştırsın.”diye konuştu. Usta, şöyle devam etti:

“Gecemiz hayrolsun inşallah. Burada tarihi bir mekana ait bir hissiyat var, çok da kalabalıktı camimiz. Özellikle hanımların çok yoğun bir ilgisi olduğunu gördük. Biz dışarıda namaz kıldık. Güzel  bir kalabalık, bu cemaatleri, bu mübarek gecelerin hayırı ve bereketi inşallah ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olur.”

GÖL FENERİ’NDEN 4 BİN KİŞİYE OSMANLI BAL ŞERBETİ

Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı ise, Kadir gecesinde cami çıkışında 4 bin kişiye geleneksel Osmanlı şerbeti ikram ettiklerini söyledi.

Bu mübarek gecede sebil geleneğini devam ettirdiklerini belirten Takavcı, “Ramazan akşamlarında devam eden sebil geleneği bu mübarek gece de sürdü. İslam toplumlarında biliyorsunuz Selçuklu ve Osmanlılar’da, kendi kültürümüzde de çarşı meydanlarında veya bu camilerin külliyelerinde ya da herhangi bir müştemilatında insanlara hayır sahiplerinin o güne özel sundukları güzel içecekler var. Bu, zaman zaman bal şerbeti, ayran, buzlu su ya da burada da gördüğünüz gibi bir lokma tatlısı olabiliyor. Beyşehir’imiz de bu mübarek gecede o bereketi yaşadı. Göl Feneri Derneğimiz ve bünyesindeki aşevi ile birlikte ilçemizde Eşrefoğlu Camisi’nde 30 gün boyunca bu sebil geleneğini  vatandaşlarımızın katkısıyla gerçekleştirdik. Bugün ise yaklaşık 4 bin kişi hem zemzem ikramıyla, hem bal şerbeti ikramıyla buluştu.”dedi.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, bulunan, 716, yıllık, geçmişe, sahip, , ahşap,
Yorumlar
Haber Yazılımı