Haber Detayı
22 Mart 2018 - Perşembe 16:42 Bu haber 7070 kez okundu
 
Evi Yanan Aileye Belediye Başkanı Özaltun’dan Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezinde önceki gün çıkan yangında evi tamamen kullanılamaz hale gelen ve sokak ortasında kalan aileyi ziyaret etti.
Güncel Haberi
Evi Yanan Aileye Belediye Başkanı Özaltun’dan Destek

BEYŞEHİR - Başkan Özaltun, kendisine eşlik eden Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, Hacıakif Mahallesi Muhtarı Metin Metli ile birlikte, Hacıakif Mahallesi’ndeki evi çıkan yangında zarar gören Hasan Bilge ve ailesini ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

      Yanan evi inceleyen ve aileyle görüşen Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak mağdur duruma düşen aileye imkanlar ölçüsünde yardım etme noktasında her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

       Özaltun, yaptığı açıklamada, “Hep söylediğimiz bir konu var; Belediye olarak yol yapacaksınız, parklar yapacaksınız ama bunları yaparken vatandaşların iyi gününde, kötü gününde de yanlarında olmayı ihmal etmeyeceksiniz. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Burada bir ev yangını olmuş ve yangından zarar gören ailemizi ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulunduk, zarar gören evi inceledik. Ailemizle ve diğer hemşerilerimizle görüştük, istişare ettik. Belediye olarak yardım noktasında üzerimize düşen ne varsa, gerek Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu olarak, gerekse kurum bütçemizle yapılabilecek ne varsa, vatandaşlarımızın yaşadıkları bu olumsuzlukta yaralarını bir nebze de olsa sarabilirsek bizim için bu bir mutluluk kaynağı olacak. Bizleri teselli eden tek şey; bu yangından ailemizin ve hiçbir hemşerimizin zarar görmemesi. Zira evler yapılabilir ama, bundan bir insanımızın zarar görmesi bizi çok üzer, insanımızı geri getiremeyiz. Dolayısıyla inşallah hem Belediye olarak, hem Kaymakamlığımızla ortaklaşa, hemşerimizin evinde küçük de olsa bir tadilat gerçekleştirerek,  yapıyı tekrar oturulabilir bir konuma getirme konusunda kendilerine yardımcı olacağız inşallah” dedi.

       Yangında evi tamamen kullanılamaz duruma gelen evsahibi Hasan Bilge de, yaşadıkları olayın ardından ailesi ve 4 çocuğuyla çok zor bir duruma düştüklerini anlatarak, “Bu iki odalı evde eşim, baldımız ve 4 çocuğumla birlikte 7 nüfus olarak yaşıyorduk. Ev şu an tamamen kullanılamaz halde. Sağolsunlar, kendilerinden Allah razı olsun Belediye Başkanımız yanan evimizi ziyaret ederek, yardımcı olacaklarının sözünü verdi. Maddi durumumuz da bayağı bir sıkıntılı. O yüzden, bize yapılacak her türlü yardımlar için herkese minnettar olacağız” diye konuştu.

      Bitişikteki evde oturan baba Yusuf Bilge ise, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangının kendi evine sıçramadan söndürüldüğünü belirterek, “Allah’tan gelen bir şey. Yangını kapının altından dumanı gören torunum haber verdi. Oğlum şu an çalışamaz durumda, yardım bekliyoruz. Belediye başkanımıza ve büyüklerimize ilgilerinden ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Evi, Yanan, Aileye, Belediye, Başkanı, Özaltun’dan, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı