Haber Detayı
26 Haziran 2019 - Çarşamba 14:53 Bu haber 4234 kez okundu
 
Fotoğraf Festivali, Selçuklu’yu tanıtıyor
Konya’da bir süredir devam eden fotoğraf festivalinin Selçuklu ilçesinin tanıtımına önemli katkılar sağladığı belirtildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Fotoğraf Festivali, Selçuklu’yu tanıtıyor

Konya’da bir süredir devam eden fotoğraf festivalinin Selçuklu ilçesinin tanıtımına önemli katkılar sağladığı belirtildi.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Derneği (UFSD) Başkanı Reha Bilir, Selçuklu Belediyesi’nin desteğiyle bir süredir ilçede gerçekleştirilen fotoğraf festivalinin devam ettiğini söyledi. Bilir, festival kapsamında fotoğraf seminerleri, sergi ve fotoğraf sunumları düzenlendiğini söyledi.

Bilir, yaptığı açıklamada, Selçuklu Fotoğraf Festivali projesi ile Selçuklu ilçesinin ülke genelinde tanıtımının sağlanırken, Konya’da fotoğraf sanatının gelişmesine de önderlik  yapmış olduklarını belirterek, yapılan etkinliklerin yerel ve ulusal basında yer almasının Selçuklu ilçesinin sanata verdiği değeri de ülke geneline taşımış olduğunu ifade etti. Bilir, üç aydır süren festival çerçevesinde bugüne kadar sunumunu kendisinin yaptığı ‘fotoğraf çekim teknikleri’ semineri düzenlediklerini, Burak Şenbak tarafından ‘doğal ışıkta portre çekimi” semineri ve Haluk Uygun tarafından da “Fotoğraf-sanat ve felsefe” semineri yapıldığını belirterek, “Uluslararası alanda bilinen fotoğraf ustaları tarafından verilen seminerlerimiz çok sayıda Konyalı fotoğraf sever tarafından da ilgiyle izlendi. Seminerle katılımcıları, eğitimler sayesinde fotoğrafa bakış açılarının olumlu yönde çok değiştiğini, sanat kavramının ne olduğunu daha iyi anladıklarını belirtmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bilir, festival kapsamında yapacakları diğer etkinliklere ilişkin de şu bilgileri verdi: “29 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan fotoğraf sunumlarından sonra gezi fotoğrafçılığı seminerimiz olacak. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olan etkinliklere katılanlara katılım sertifikaları verilecek. Türkiye’nin farklı şehirlerinden fotoğraf sanatçılarının yer aldığı fotoğraf sunumları, 29 Haziran’da Uluslararası Fotoğraf Derneği’nde ücretsiz olarak Konya halkının izlenimine sunulacak. Sunumların Konyalı fotoğrafçıların Konya dışından gelen fotoğraf sanatçıları ile tanışması için önemli bir fırsat oluşturacak. Diğer taraftan Selçuklu ilçesinin tanıtımına katkı sağlayacak olan 50 fotoğrafın yer alacağı sergi için Türkiye’nin farklı şehirlerinden 73 fotoğraf sanatçısının 685 fotoğrafla yaptığı başvurunun ardından, deneyimli jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda 50 fotoğraf sergilenmek üzere seçildi ve bu seçilen 50 eserden oluşan fotoğraf sergisi, Temmuz ayı içinde Sille’de ve çeşitli alışveriş merkezlerinde sergilenerek Konya halkımız ile buluşacak.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Fotoğraf, Festivali,, Selçuklu’yu, tanıtıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı