Haber Detayı
17 Eylül 2021 - Cuma 10:43 Bu haber 5172 kez okundu
 
Gembos Ovası’nda Karpuz Hasadı Zamanı
DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde sonbahar döneminde hasat edilen karpuzlar üreticinin yüzünü güldürüyor.
Bölgeden Haberi
Gembos Ovası’nda Karpuz Hasadı Zamanı

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde sonbahar döneminde hasat edilen karpuzlar üreticinin yüzünü güldürüyor.

Derebucak’ta Gembos Ovası’nda üreticiler tarafından alternatif ürün olarak karpuzun yanısıra kavun üretimi de gerçekleştiriliyor.

Derebucak Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan Bozkurt, Konya ve Antalya sınırlarında yer alan ovada 2018 yılından bu yana yaklaşık bin 500 dekarlık alanda karpuz ve kavun yetiştirdiklerini anlatarak,şunları kaydetti:

“Burada Gembos Ovası çiftçileri olarak farklı türlerde karpuz ve kavun üretiyoruz. Kendim de 35 dekarlık alanda karpuz yetiştiriyorum. Rekolte olarak dekar bazında 8 ton civarında karpuz, 4-5 ton aralığında da kavun alabiliyoruz. Eylül ayı itibariyle yetişen üründe artık hasat zamanı geldi. En son hasat karpuz bu bölgede kırılıyor ve tarladan direk olarak bölgede yaşayan insanlarımızın sofralarına kadar ulaşıyor. Aroması ve kalitesiyle ön plana çıktığı için çok tercih edilen ürünlerimizden karpuzda en düşüğü 15 kilogram karpuz, kavunda da 4 ila 8 kilogram ağırlığında ürün alabiliyoruz. Gembos Ovası’nda yetişen ürünlerimiz bu anlamda sonbahar mevsiminde vatandaşlarımızdan da yoğun ilgi görüyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Gembos, Ovası’nda, Karpuz, Hasadı, Zamanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı