Haber Detayı
25 Haziran 2020 - Perşembe 16:51 Bu haber 5342 kez okundu
 
Genç KOMEK Yaz Okulu Bu Yaz Evlere Misafir Olacak
Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde bu yaz uzaktan eğitimle çevrimiçi olarak evlere misafir oluyor. 7-16 yaş grubu öğrencilere yönelik birbirinden farklı etkinliklerle düzenlenecek Yaz Okulu’nun kayıtları, 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.
Eğitim-Kültür Haberi
Genç KOMEK Yaz Okulu Bu Yaz Evlere Misafir Olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yaz uzaktan eğitimle çocuklarla buluşacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıllarda Konyalı öğrencilerin hem eğlenerek hem öğrenerek yaz tatillerini dolu dolu geçirme fırsatı bulduğu Genç KOMEK Yaz Okulu’nda bu yaz koronavirüs tedbirleri nedeniyle bire bir eğitim verilemeyeceğini söyledi. Genç KOMEK Yaz Okulunun uzaktan eğitim formatında çevrimiçi olarak evlere misafir olacağının müjdesini veren Başkan Altay, yaz tatilinde öğrencileri Kur’an-Kerim, Değerler Eğitimi, El Sanatları, Resim, Müzik, Kağıt Telkari, İngilizce, Arapça, İşaret Dili, Kodlama ve Pratik Mutfak dersleriyle buluşturacaklarını belirtti. Başkan Altay, 7-16 yaş aralığındaki tüm öğrencileri 29 Haziran - 5 Temmuz arası Genç KOMEK Yaz Okulu’na kayıt yaptırmaya davet etti.

HER GÜN 6 ETKİNLİK

Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında, 15 kişiden oluşan toplam 679 sınıfta; 3 Kur’an-ı Kerim, 2 seçmeli sanat eğitimi, 1 din ve değerler eğitimi olmak üzere hafta içi her gün 6 etkinlik programı hazırlanırken, ders devamlılığını sağlamak amacıyla kademeli ödüllendirme yöntemi uygulanacak. Ayrıca Mobil Bilgi Yarışması, Online Çat Kapı Tiyatro ve Bu Akşam Yemekler Genç KOMEK’ten gibi ders dışı etkinliklerle de öğrencileri sürpriz hediyeler ve eğlenceli aktiviteler bekliyor olacak.

DERSLERE YÖNELİK PAKET VİDEOLAR HAZIRLANDI

Canlı dersler esnasında öğretmen ve öğrencilerin faydalanacağı, tüm derslerde kullanılmak üzere paket videoların hazırlandığı Yaz Okulu’nda, Din ve Değerler Eğitimi dersleri için de dijital öyküler hazırlandı. Ayrıca tekrarlı videolardan oluşan namaz sureleri ve duaların seslendirmesi yapıldı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN TAKİBİ

Karatay KOMEK’te oluşturulacak otomasyon ekibi ile kayıt için sınıf tanımlarının yapılması, öğrenci kayıtlarının takibi ve malzeme dağıtım listelerinin çıkarılması, ders programları ve derslere öğretmen atamalarının yapılması ile öğretmenlerin ve öğrencilerin derslere katılımlarının takibi sağlanacak. Yine uygulamalı program hakkında detaylı bilgiye sahip, yaşanabilecek teknik aksamalara anında çözüm üretebilen, öğrenciye alternatif yollar sunması amacıyla kurulan telefon destek hattı ile de personeller öğretmen ve öğrencileri takip edecek.

KAYITLAR 29 HAZİRAN – 5 TEMMUZ ARASI İNTERNETTEN

Öğrenci başına 10 TL kayıt ücreti bulunan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kayıtlar, 29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınacak. Dersler ise 6 Temmuz - 21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Genç, KOMEK, Yaz, Okulu, Bu, Yaz, Evlere, Misafir, Olacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı