Haber Detayı
24 Haziran 2020 - Çarşamba 11:05 Bu haber 4283 kez okundu
 
Başkan Altay: Güneysınır Lavantasını Marka Yapmak İstiyoruz
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneysınır’da alternatif ürün olarak örnek ekimi yapılan lavanta tarlasını ve lavantadan yağ çıkarma işleminin yapılacağı Distilasyon Merkezi inşaatını inceledi.
Ekonomi Haberi
Başkan Altay: Güneysınır Lavantasını Marka Yapmak İstiyoruz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneysınır’da yapımına başlanan Distilasyon Merkezi inşaatı ile örnek ekimi yapılan lavanta tarlasında incelemeler gerçekleştirdi. Başkan Altay, özellikle kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak ve yaşadıkları yerde sosyal hayatı canlandırarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

GÜNEYSINIR’DAKİ İNSANIMIZIN CEBİNE ÇOK DAHA FAZLA PARA GİRECEK

Konya’da araziye uygun ürünler denediklerini, Hadim ve Taşkent’in kirazı, Hüyük ve Derebucak’ın çileği nasıl marka olduysa hedeflerinin Güneysınır’ın da lavantasını da marka yapmak olduğunu belirten Başkan Altay, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalar neticesinde buradaki örnek tarlada üretim gerçekleştirildi. Özellikle lavantadan yağ çıkarılmasıyla ilgili de KOP desteğiyle buraya ciddi yatırım yapıyoruz. Böylece sadece lavanta değil, tıbbi aromatik bitkilerle ilgili de bir merkez oluşacak. Burada çiftçimiz arazisini sulamadan ciddi bir gelir elde etmiş olacak. Ayrıca arıcılık yaparak da bundan ürettiği balın satışını yaparak gelir sağlayacak. Böylece Güneysınır’daki insanımızın cebine çok daha fazla para girmiş olacak.” diye konuştu.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN ORTAYA ÇIKIYOR

Başkan Altay, “İnşallah bu denemelerden netice aldıkça yeni alanlar ekilmeye başlayacak. Burası da bu işin merkezlerinden birisi olacak. Sadece lavanta üretilen yağdan bir kazanç elde edilmiyor aynı zamanda görsel bir şölen ortaya çıkıyor. Burası hem Yerköprü Şelalesi’ne giden yol üzerinde hem de Mersin’e giden yol üzerinde. Bir süre sonra turistlerin de fotoğraf çekimi için geleceği bir alan oluşmasını arzu ediyoruz. Distilasyon Merkezimizin ve lavantanın Güneysınırımıza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir de, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Güneysınır’a her konuda önem veriyor. Özellikle lavanta konusunda ciddi destek veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. İnceleme ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Karaman da hazır bulundu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay:, Güneysınır, Lavantasını, Marka, Yapmak, İstiyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı