Haber Detayı
01 Temmuz 2020 - Çarşamba 15:52 Bu haber 6371 kez okundu
 
Genç KOMEK Yaz Okulu Sürpriz Hediyelerle Çocukları Bekliyor
Yeni tip koronavirüs nedeniyle bu yaz uzaktan eğitimle çocuklarla buluşacak Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kayıtlar devam ediyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Genç KOMEK Yaz Okulu Sürpriz Hediyelerle Çocukları Bekliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yaz uzaktan eğitimle ve birbirinden güzel sürpriz hediyelerle çocuklarla buluşacak. Koronavirüs salgını sürecinde de Konyalı çocukları yalnız bırakmayan ve bu süreçte öğrencilere evlerinde yaz okulu imkanı sunmaya hazırlanan Genç KOMEK’te tamamı interaktif ve öğrenciyle etkileşimin hiç kesilmeyeceği benzersiz etkinlikler çocukların hizmetine sunulacak.

HER GÜN 6 ETKİNLİK

7-16 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik düzenlenecek Yaz Okulu’nda çocuklar hafta içi her gün sabah, öğlen ve ikindi gruplarından birini seçerek istedikleri saat diliminde derslere katılabilirken; seviyelerine göre 3 Kur’an-ı Kerim, 1 Değerler Eğitimi ve 2 Sanat Eğitimi olmak üzere toplam 6 etkinlikte eğitim alma imkanı bulacak. Kayıt yaptıran her öğrenciye isme özel Genç KOMEK Yaz Okulu çantası, yaşına uygun Din ve Değerlerimiz Kitabı, elifba, Kur’an-ı Kerim ve seçtikleri sanat derslerinde kullanacakları malzemeler verilecek. Öğrenciler bu malzemeleri kayıt esnasında belirttikleri KOMEK ya da ASEM’ler den 4 ve 5 Temmuz tarihlerinde alabilecek. Yaz Okulu’nda öğrenciler; İngilizce, Arapça, Kodlama, El Sanatları, El İşi Faaliyetleri, İşaret Dili, Resim ve Pratik Mutfak Bilgileri derslerinden ikisini seçebilirken 13-14 yaş erkek öğrenciler müzik ihtisas sınıfında ritim dersleri, 11-14 yaş grubu işitme engelli öğrenciler de işitme engelli sınıflarında eğitim alabilecek.

DERSLER İÇİN VİDEO HAZIRLANDI

Öte yandan, Genç KOMEK Yaz Okulu’nda sanat etkinlikleri için ve öğrencilerin kaçırdıkları interaktif etkinlikleri telafi etmeleri, bu etkinlikleri pekiştirmeleri amacıyla pek çok video hazırlandı. Ayrıca sure ve dua ezberleri için tekrarlı kayıtlar oluşturulurken, din ve değerler kitaplarındaki öyküler dijital hale dönüştürüldü.

ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ HEDİYELER

Yaz Okulu boyunca etkinliklerin en az yüzde 80’ine katılan öğrenciler, öğretmenlerin verdiği sure, dua ve hadis ezberleme gibi görevleri yerine getirerek topladığı puanlarla; satranç, akıl ve zeka oyunu, forma, scooter ve paten gibi birbirinden güzel ödüller kazanma imkanı bulacak. Ayrıca eğitimleri tamamlayan tüm öğrencilere katılım belgesi verilecek. Çocuklar etkinlik saatleri dışında Online Bilgi Yarışması, Online Çat Kapı Tiyatro ve Bu Akşam Yemekler Genç KOMEK’ten faaliyetlerine de katılarak unutamayacakları keyifli bir Yaz Okulu yaşayabilecek. Öğrenciler, kayıt ve interaktif eğitim sırasında karşılaştıları sorunlara 444 55 42-4892 dahili hattan çözüm bulabilecek.

KAYITLAR 5 TEMMUZ’DA BİTİYOR

Öğrenci başına 10 TL kayıt ücreti bulunan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınacak kayıtlar 5 Temmuz’da sona erecek. Dersler ise 6 Temmuz - 21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Genç, KOMEK, Yaz, Okulu, Sürpriz, Hediyelerle, Çocukları, Bekliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı