Haber Detayı
17 Ocak 2018 - Çarşamba 11:03 Bu haber 40212 kez okundu
 
Güneşin Hüzünle Battığı Şehir Beyşehir
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, güneşin battığı akşam saatlerinde sık sık yaşanan günbatımı şöleni sebebiyle fotoğraf ve doğa tutkunları göl kıyılarına akın ediyor.
Yaşam Haberi
Güneşin Hüzünle Battığı Şehir Beyşehir

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi’nin de canlı yayın kameraları ile ilçe dışında yaşayanlara sanal ortamda izlettirmeye başlattığı Beyşehir’in dünyaca ünlü günbatımı kış mevsiminde de farklı görüntüler yansıtıyor, adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

       Fotoğraf tutkunları ve doğaseverler Beyşehir ilçe merkezinde günbatımını daha yakından izlemek için her gün akşam saatlerinde sahil kesimine geliyor. Eşrefoğlu Köprüsü ve Sevgi Adası’nda güneşin battığı anlarda yerini alan fotoğraf tutkunları ise en iyi kareyi çekebilmek için  mesai yapıyor.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir dışında yaşayan hemşehrileri ile Beyşehir hayranlarına ilçedeki günbatımının internet ortamında izlettirilebilmesi için Belediye’nin hizmete sunduğu canlı yayın kameraları arasına “günbatımı” linkini de iki yıl önce dahil ettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkı’na kurduğumuz canlı yayın kamerası ile bölgemizdeki seyrine doyum olmayan grup vaktini tüm dünyaya izlettiriyoruz. İlk defa görenlerin hayran kaldığı, daha önce görenlerin ise tekrar tekrar görmek istediği gün batımı, fotoğraf çekmek ve çekilmek isteyenler için de ilgi çekiyor. Bilindiği gibi, renk ve batış süresi yönünden Beyşehir Gölü’ndeki günbatımı dünyada birinci derece guruplardan sayılıyor. Günbatımı anında gölümüz rengarenk bir görüntüye bürünürken, yansıttığı renk cümbüşü tanıklık edenleri kendine hayran bırakıyor. Güneşin battığı anlarda gökyüzü kızıl renge bürünürken, oluşan görsel şölen görenleri adeta büyülüyor. Gökyüzünün kızıllaşması ve bunun göl yüzeyine farklı tonlarda yansımasıyla oluşan güzel görüntüler, daha sonra güneşin gözlerden kaybolmasının ardından da uzunca bir süre izlenebiliyor.  Özellikle yaz döneminde olmak üzere her mevsim yüzlerce fotoğraf sever gruplar halinde  ilçemize gelerek, dünyaca ünlü grup vaktini fotoğraf karelerine yansıtabilmek için adeta birbiriyle yarışıyor. İşte, bu güzelliklerin Beyşehir Belediyesi olarak dünyanın her yerinden internet ortamında da izlenebilmesi için başlattığımız çalışmanın önemini gelen olumlu tepkilerden de anlayabiliyoruz. Beyşehir’i görmeyenleri ilçemizi görmeye, özellikle günbatımını ve diğer doğal güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Slogan haline getirdiğimiz şekliyle; ‘Beyşehir’i mutlaka bir kere görün, bir daha ister görün ister görmeyin. Ancak, bir kez gördükten sonra artık daha çok görmek isteyeceğinizi biliyoruz” sözleriyle anlatmaya çalıştığımız güzel ilçemiz, adeta saklı bir cennet niteliğinde. Bu anlamda da hem meşhur günbatımını, hem de diğer güzelliklerinin tanıtılabilmesi için Belediye olarak elimizden galen gayreti gösteriyoruz.”

BEYŞEHİR GÖLÜ’NÜN GÜNBATIMI DÜNYACA ÜNLÜ…

      Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) Başkanı Seyit Konyalı da, bölgede yaşayan bir fotoğraf sever olarak günbatımı fotoğrafları çekebilmek için fırsat buldukça Beyşehir Göl kıyılarına geldiklerini belirtirken, “Beyşehir’in biliyorsunuz günbatımı meşhurdur. Dünyada iki yerde; birisi Norveç’te, diğeri Türkiye’de Beyşehir Gölü’nde, karşıda Anamas Dağı’nın silüeti ve koşarak batmaya başlayan güneşi çekiyoruz. Balıkçıları bekliyoruz, günbatımı anında çekebilmek için. Çektiğimiz kitle arasında burada yaşayan insanların silüetleri, yaşamları, çocuklarını ve hayvanlarını gezdiren aileler, sevgililer vs.yeralıyor. Şu anda da Aşk Adası’nda yerimizi almış bulunuyoruz” dedi.

      Beyşehir’i fotoğraflamanın her mevsim bir başka güzellik yansıttığını, özellikle akşam saatlerinde günbatımını fotoğraflamak isteyenlerin göl kıyılarına akın ettiğini dile getiren Konyalı, grup vakti fotoğraf çekimi yapmak isteyenlere bu işin püf noktalarını  anlatırken, şöyle devam etti: “Günbatımı anlarında ellerinde fotoğraf makineleriyle fotoğraf topluluklarını, bireysel olarak gelenleri, cep telefonlarıyla çekim yapmak isteyen birçok insanı göl kıyısında görebilmek mümkün. Tabi günbatımını çekerken, ışığı iyi kullanmak gerekiyor. Işık, tam karşımızda olduğu için çekeceğimiz her şey, silüet görüntüsüyle olacaktır. Bazı yanılmalar olabiliyor bu konuda;  ‘hem günbatımı, hem yüzümüz gözüksün’ gibi… Işık, karşıda olduğu için yüz değil, fotoğraf karelerinde silüet ortaya çıkmaktadır. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Asıl çekim zamanı ise güneş battıktan sonra ortaya çıkıyor. Yani, batışın ardından ışık bize yarım saate kadar daha süre veriyor. Fotoğraf makinelerimiz, cep telefonlarımız bu süreçte çekime devam edebiliyor. Hava siyaha büründüğü zaman çekim zamanı da sonlanmış oluyor. Dolayısıyla, güneş battıktan sonra 15-25 dakika daha bulutların kızardığı anlar da grup vakti çok güzel görüntüler,  görsel bir şölen sergileyebiliyor. Bu anlarda, sanıyorsunuz ki, Beyşehir Gölü yüzeyi alev alev yanıyor. Böyle, yılın birçok gününde Beyşehir Gölü üzerinde bu tür kartpostallık manzaralara tanıklık edebiliyorsunuz.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Güneşin, Hüzünle, Battığı, Şehir, Beyşehir,
Yorumlar
Haber Yazılımı