Haber Detayı
06 Mart 2017 - Pazartesi 11:53 Bu haber 7670 kez okundu
 
Halisdemir İçin Yola Çıkan Osman Koç, Beyşehir’de Karşılandı
BEYŞEHİR - Şehit Ömer Halisdemir için elindeki Türk bayrağıyla Burdur’dan yola çıkan 63 yaşındaki Osman Koç Beyşehir’de karşılandı
Güncel Haberi
Halisdemir İçin Yola Çıkan Osman Koç, Beyşehir’de Karşılandı

BEYŞEHİR - Memleketi olan Burdur’un Bucak ilçesinden, rüyasında gördüğü 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştirmesi nedeniyle sembol isimlerinden olan şehit astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki mezarını ziyaret etmek için  elindeki Türk bayrağı ile yola çıkan 63 yaşındaki Osman Koç, kilometrelerce mesafe kat ettikten sonra Beyşehir ilçesine ulaştı.  Koç’u kent girişinde ilçe yöneticileri karşıladı.

Burdur ve Isparta’dan sonra kilometrelerce yol yürüyerek Beyşehir ilçesine gelen Koç’u, kent girişinde Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol birlikte karşıladı.

TÜRK BAYRAKLARIYLA BİRLİKTE YÜRÜDÜLER

Koç’u tebrik edip kutlayan ve bu yürüyüşüne destek verdiklerini belirten Kaymakam Şahiner ve Başkan Özaltun, ardından ellerine aldıkları Türk bayrakları ile bir süre yürüyüşe birlikte devam etti, bu esnada sohbet etti.

4 çocuk, 8 torun sahibi Osman Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da menfur bir olay yaşandığını, şehit astsubay Halisdemir’in canı pahasına bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaparak, yola çıkış  hikayesini anlattı.

HALİSDEMİR’İ RÜYASINDA GÖRÜNCE MEZARINI ZİYARET ETMEK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bir arkadaşıyla Halisdemir’in mezarını  otobüsle gidip saygı amacıyla ziyaret etmeyi kararlaştırırken, arkadaşını geçirdiği bir trafik kazası sonucu kaybettiğini  belirten Koç, “O rahmetli olduktan sonra şehidimiz rüyama girmeye başladı,uyku dünek yok artık bende. Antalya Korkuteli’nde bir amca var, rüyasında görüyor, 4 bin kilometre yolu yaya yürüyor hacıya gidiyor. Ben niye yapmayım bunu dedim.Planımı yaptım, krokimi çıkarttım, yollara düştüm” dedi.

Beyşehir’e girişinde kaymakam, belediye başkanı ve ilçe başkanı ile bazı vatandaşların kendisini karşılamasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu anlatan Koç, yaya olarak yürüdüğü yollarda kendisine gösterilen sevgiye dikkat çekti. “Yoldaki sevgiden dolayı ağlıyorum, çoğu yerde ağladım vatandaşın ilgisinden. Bu sevgi, bu sevda ağlanacak bir durum.” diye konuşan Koç, şöyle devam etti: “Yollarda vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaştım, ‘arabaya bindirelim amca’ dediler. Ama ben binmedim. Beyşehir’imize kadar böyle geldim, ama yaşım itibariyle zorlandım gerçekten bugün çok yoruldum. Ama bu zorlanmaya da bu sevgi  bu sevda değer yani.  1 Mart’ta  yola çıktık, kaç  kilometre olduğunu bilmiyorum geldiğim yolun.Günlük ortalama 40-50 kilometre yürüyorum.Nasip olursa, ölmez de sağ olursak, polislerimizin  bombalı saldırıda şehit olduğu Ankara’daki Gölbaşı özel harekat birliğine de gideceğim. PKK’ye  atılmayan bomba oraya atıldı, şehit polisimizin biri de bizim memleketimizdendi, nasip oldu,cenazesine katıldık.  Oraya da varacağım,  ziyaret edeceğim,  ardından meclisimize  yürüyeceğim. Elimdeki Türk bayrağını meclisimize emanet edeceğim. Bu şekilde planım.Bu yürüyüşü yaparken bir başka gayem de, 15 Temmuz hain darbe girişimine protesto etmek amacıyladır, zaten günlüğümün başında da o vardır.   Biz o günlerde 15 gün meydanlarda  nöbet tuttuk,  hiç uyku uyumadık, orada yedik içtik. Bu Halisdemirler olmasa,  şu anda biz gerçekten ayakta olmayacaktık. Halisdemir, hayatıyla ödedi ama,  paşasının  emrini yerine getirdi, komutanı ‘oğlum hakkını helal et,  şehitlik de var bunun  ucunda’ dedi, ‘yalnız onları  birliğe katma’ dedi,  haini alnından vurdu ama,  kendi de 40-50 kurşunla  şehit oldu maalesef.”

MEMLEKETİNDEN TOPRAK DA GÖTÜRÜYOR

Abdullah Koç, elindeki Türk bayrağıyla yollara düşüp Halisdemir’in mezarına memleketinden aldığı toprağı da götürdüğünü belirtirken, yürüyüşünün ne zaman biteceğini ise bilmediğini  ve gün vermek istemediğini söyledi. Yaz mevsiminde olsa sıcaklardan  bu yürüyüşü gerçekleştiremeyeceğini o yüzden bu mevsimi seçtiğini de vurgulayan Koç, “Yazın olsa bu yolu yürüyemem, kışın ben  sucuk gibiyim terliyorum,  yol yürüyüş  sağlık bakımından da iyidir. Allah’ın izniyle bu şekilde varacağım amacıma  ulaşacağım ölmedikten sonra.Ankara’da en son Beştepe’de Cumhurbaşkanımız orada olursa onunla da buluşmayı çok istiyorum.Allah’ım ona da sağlıklı,hayırlı uzun ömürler versin.” diye konuştu.

“BEYŞEHİR’İN AĞIRLADIĞI EN DEĞERLİ MİSAFİR…”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir olarak çok önemli bir misafir ağırladıklarını belirtirken, “Biz ilçemizde bugüne kadar birçok misafir ağırladık, hepsinin farklı özellikleri ve birbirinden farklı değeri var. Ama, bugün öyle bir misafir ağırlıyoruz ki, belki de bugüne kadar ağırladığımız en değerli misafirlerimizden olacak.Allah’ım ülkemize bir daha böyle 15 Temmuz’lar yaşatmasın. 15 Temmuz’a baktığımızda Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Hainler, büyüyen, gelişen bir Türkiye’nin önüne geçmek için darbe girişimi başlatmışlardı. Üniformalı teröristler, bizim uçağımızla, helikopterimizle, bizim silahımızla kendi vatandaşına kurşun sıkarak çok sayıda kişiyi şehit etmişlerdi. Ama, halkımız, vatandaşımız bu ülkeyi bölüp parçalamalarına izin vermedi.Binlerce kardeşimiz canı pahasına kendilerini o mermilerin, o uçakların, helikopterlerin, tankların önüne attı. Aslında, o girişimin dönüm noktası olan Halisdemir kardeşimiz bir yiğit adam çıktı ve sürecin seyrini değiştirdi.Allah ondan da razı olsun.İnşallah, bizlerin ve Beyşehir halkımızın da selamlarını şehidimiz Ömer Halisdemir’e ve ailesine iletin lütfen. İnşallah bundan sonraki süreçte Osman amcalar gibi çok sayıda misafiri ilçemizde bu şekilde ağırlarız.” ifadesini kullandı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, 15 Temmuz’da 250 şehit verdiklerini belirterek, “Bunların simgesel olanı, en önemli şehitlerimizden Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etmek üzere hepimize örnek olan Osman abimizi Beyşehir’de ağırlamaktan ve bu örnek davranışından dolayı kutluyoruz. Kendisini Beyşehir’de misafir etmekten gerçekten onurluyuz, gururluyuz. Biz ve bizden sonra ki nesillere örnek olacak bir davranışla şehitlerimizi unutmamak adına çok ciddi bir karar vermiş, kendisini kutluyoruz. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz ve daha sonrasında da gazilerimize de sağlık sıhhat diliyoruz.” diye konuştu.

Geceyi, Beyşehir Belediyesi’nin misafiri olarak ilçe merkezinde geçiren Abdullah Koç, sabah saatlerinde yürüyüşüne Konya yolunda devam edecek.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Halisdemir, İçin, Yola, Çıkan, Osman, Koç,, Beyşehir’de, Karşılandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı