Haber Detayı
12 Temmuz 2018 - Perşembe 12:27 Bu haber 7346 kez okundu
 
Hatipoğlu, Beyşehir’de 15 Temmuz Destanını Anlatacak
BEYŞEHİR - Ünlü ilahiyatçı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Beyşehir’de düzenlenecek 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında konferans verecek. Prof.Dr. Hatipoğlu, konferansta 15 Temmuz destanını anlatacak.
Güncel Haberi
Hatipoğlu, Beyşehir’de 15 Temmuz Destanını Anlatacak

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve diğer ilgili kurumlar işbirliği ile  düzenlenecek 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri programı belli oldu.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçe merkezinde düzenlenecek etkinliklere tüm Beyşehirlileri davet etti.

       Etkinlikler, 13 Temmuz günü Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan  ve Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek şehitleri anma özel programı ile başlayacak. Aynı gün Eşrefoğlu Camisi’nde Cuma namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak.

       15 Temmuz Pazar günkü program ise Çarşı Camisi’nde şehitlerin ruhu için mevlid-i şerif okutulması ile başlayacak. Saat 19.00’da şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Anıt Alanı’nda başlayacak milli birlik yürüyüşü festival meydanında sona erecek.

       Burada, 15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi açılışının ardından protokol konuşmaları yapılacak. 15 Temmuz Destanı ve Demokrasi Belgeseli Gösteriminin ardından program İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz Ruhu ve Şühedaya Dua programı ile devam edecek.

     15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 16 ve 17 Temmuz Pazartesi ve Salı günleri de çeşitli programlar düzenlenecek.

     16 Temmuz Pazartesi günü  saat 21.00’de festival alanında Beyşehir Belediyesi Mehteran Konseri ile başlayacak İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan program çerçevesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahiler seslendirilmesinin ardından 3’lü sala dinletisi ve dualar gerçekleştirilecek.

        Bu programın hemen ardından ise Prof.Dr. Nihat Hatipolu 15 Temmuz destanı  konulu konferans verecek.

        17 Temmuz Salı günü ise yine festival alanında saat 21.00’de başlayacak programda 15 Temmuz şehitleri ve demokrasi zaferi temalı marş, ezgi ve şiir dinletileri gerçekleştirilecek. Ardından 15 Temmuz destanı ve demokrasi zaferi belgeseli gösterime girecek. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, okunacak kaside ve ilahiler ile yapılacak duaların ardından son bulacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hatipoğlu,, Beyşehir’de, 15, Temmuz, Destanını, Anlatacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı