Haber Detayı
01 Ekim 2022 - Cumartesi 13:15 Bu haber 4182 kez okundu
 
Hüyük Belediyesi'nin Stantına Konya Günleri'nde Yoğun İlgi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen Konya Günleri etkinliğinde Hüyük Belediyesi de yerini aldı.
Yaşam Haberi
Hüyük Belediyesi'nin Stantına Konya Günleri'nde Yoğun İlgi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen Konya Günleri etkinliğinde Hüyük Belediyesi de yerini aldı.

Hüyük’ün ünü ülke sınırlarını aşan coğrafi işaret tescil belgeli organik çileğinin de tanıtıldığı stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

İstanbul Atatürk Havalimanı Fuar Alanı’nda başlayan Konya Günleri etkinliği, Konya siyaseti ve bürokrasisini de buluşturdu.

Açılış programına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Dört gün sürecek etkinlikte Konya'nın meşhur lezzetlerinin yanı sıra, ilçe belediyeleri de stant açarak ilçelerini tanıttı.

Fuarın en çok ilgi gören stantlarından biri de Hüyük Belediyesi’nin stantı oldu.

İstanbul’da yaşayan başta Konyalılar olmak üzere pek çok vatandaş Hüyük stantına yoğun ilgi gösterdi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem tanıtımını yaptığı yöresel Hüyük çileğinden protokol mensupları ve ziyaretçilere de ikram etti.

Başkan Çiğdem, Hüyük’ü tanıtacak ve turizmine katkı sunacak her fırsat ve imkanı en iyi şekilde değerlendirme çabası içerisinde olduklarını belirterek, “Hüyük, eşsiz güzellikte bir doğayla, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ilçe. Sadece çilek üretimi ile değil üretim noktasında son yıllarda öne çıkan bir çok ürüne da sahip. Bunu biz biliyoruz ama ilçemiz dışında yaşayanlar da dahil olmak üzere herkes bilsin istiyoruz. Çünkü bu gerçek bu tür etkinliklerde tanıtıldığı zaman bir anlam ifade ediyor, çok etkili oluyor.

Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Konya Günleri de yöremizin tanıtımı noktasında bizim için önemli bir fırsatlardan birisi oldu. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizle ve şehrimizi, ilçemizi tanımak isteyen vatandaşlarımızla buluşmuş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler de belediye olarak kendimizi anlatma fırsatı yakalıyoruz.

Bu organizasyon Konya’yı özleyen hemşehrilerimizle buluşmak adına bizlere bir fırsat veriyor. Hemşehrilerimiz ve İstanbullular Konya kültürüne ait ne varsa burada tanımış oluyorlar. Pazar gününe kadar devam edecek bu güzel ortam için tüm İstanbulluları ve İstanbul’da yaşayan Konyalıları Konya Günleri’ne davet ediyor, bu fırsatı bizlere sunan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a da şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük, Belediyesi'nin, Stantına, Konya, Günleri'nde, Yoğun, İlgi,
Yorumlar
Haber Yazılımı