Haber Detayı
17 Nisan 2021 - Cumartesi 12:30 Bu haber 5614 kez okundu
 
Hüyük Makbule- Durmuş Akkuş AİH Lisesi Psikomedya Projesi
HÜYÜK - Hüyük Makbule- Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi, uzaktan eğitim döneminde okulda devam eden e Twinning Projelerinden birisi de, Okul Psikolojik Danışmanı Fatma Güvenç’in Türk ve yabancı ortaklarla birlikte yürüttüğü Psikomedya Projesi.
Eğitim-Kültür Haberi
Hüyük Makbule- Durmuş Akkuş AİH Lisesi Psikomedya Projesi

HÜYÜK - 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nda Hüyük Makbule- Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi, uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin okulla bağını sürdürmelerine yardımcı olmak ve bu süreçte onları mümkün olduğunca aktif ve verimli kılabilmek için birçok e twinning projesi içinde çalışmalarını sürdürüyor. Okulda devam eden bu e Twinning Projelerinden birisi de, Okul Psikolojik Danışmanı Fatma Güvenç’in Türk ve yabancı ortaklarla birlikte yürüttüğü Psikomedya Projesi.

Psikomedya Projesi 2020 Aralık Ayı’ndan 2021 Nisan sonuna kadar sürecek olan yaklaşık 5 aylık bir çalışma sürecini kapsıyor. Proje; psikolojik sağlamlık konusunun web 2.0 araçları ile çalışılması üzerine kurulu. Projenin danışman öğretmeni Fatma Güvenç; projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu.  

“Proje ile öğrencilerin psikolojik sağlamlık konusundaki farkındalıklarının artırılması, işbirlikçi çalışma becerilerinin kazandırılması, sorumluluk ve özerklik duygularının yerleştirilmesi,  güvenli internet kullanım alışkanlıklarının kazandırılması ve son olarak öğrencilerin teknolojik gelişmelerin takip etmelerine ve web 2.0 araçlarını tanıyıp proje dışındaki eğitim faaliyetlerine de entegre edebilmelerine yardımcı olunması amaçlanmaktadır. Bu minvalde proje sürecinde; 5 kişilik öğrenci ekibimizle birlikte, Türk ve Yabancı ortaklarımızla koordineli olarak pek çok çalışma ortaya koymuş bulunmaktayız. Proje sürecinde;  öğrencilerimizin konuşmacı olduğu “Güvenli İnternet Paneli” etkinliği gerçekleştirilmiş, ortak ürün olarak takvim, hikâye ve sözlük çalışmaları hazırlanmış, Zoom üzerinden Kahoot, Quizizz gibi etkileşimli oyun ve yarışma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler Canva, wordwall, kizoa, answergarden gibi web 2.0 araçlarıyla farkındalık oluşturan ürünler ortaya koymuşlardır. Bunun dışında alanlarında uzman kişilerle her ay farklı bir konuda öğrenci webinarları düzenlenmiştir. Son olarak Psikomedya Projesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan “Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu”nda (UPUES 2021) sunulmak üzere bilimsel hakem kurulunca incelenerek uygun görülmüş ve sempozyumda bildiri olarak sunulmuştur. Projedeki yaklaşık 4 aylık çalışma döneminde öğrencilerin, yaptıkları çalışmalar ve katıldıkları etkinliklerle evde kaldıkları pandemi sürecinde kendilerini verimli kılabildikleri gözlenmiştir. Projeye dair öğrenci ve velilerimizden olumlu dönütler almaktayız. ”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük, Makbule-, Durmuş, Akkuş, AİH, Lisesi, Psikomedya, Projesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı