Haber Detayı
27 Mart 2018 - Salı 11:34 Bu haber 6567 kez okundu
 
Hüyük Şehir Konağı’nın Temeli Atıldı
HÜYÜK - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük ilçesine kazandırılan yatırımlarda incelemelerde bulunarak ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı.
Bölgeden Haberi
Hüyük Şehir Konağı’nın Temeli Atıldı

İlçe ziyaretleri ve yatırım incelemelerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük’e giderek ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN

Büyük ilginin olduğu törende ilçe halkına hitap eden Başkan Tahir Akyürek, Afrin Harekâtı başladığında harekâta karşı çıkanların Türkiye’yi tanımadıkları eleştirisinde bulunarak, “Artık Türkiye potansiyelinin farkında. Türkiye artık neyi kaybettiğinin ve nerede bulacağının farkında. Yürüyüşümüz Büyük Türkiye için, yürüyüşümüz Lider Ülke Türkiye hedefine ulaşmak için” ifadelerini kullandı.

KONYA ÜLKEMİZİN KURUCU ŞEHRİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Büyük Türkiye için çalıştıklarını, Konya’nın bu bağlamda çok büyük bir rolü olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, geçmişte ecdadımızın payitahtı ve kurucu şehri olan Konya’nın 21. yüzyılda da bu özelliğini koruduğunu söyledi. Konya’nın bugün de Büyük Türkiye’nin kurucu şehirlerinden birisi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Hüyük ilçesinde de bu bakış açısıyla birçok yatırımı hayata geçirdiklerini vurguladı.

ŞEHİR KONAĞI SOSYAL VE KÜLTÜREL BİR KALKINMA PROJESİDİR

Temeli atılan Hüyük Şehir Konağı’nın iki önemli özelliği olduğunu kaydeden Akyürek, “Birincisi geleneksel bir mimari tarzında ilçemize ve diğer ilçelerimize kazandırarak cazibe merkezi bir eseri armağan etmek. Diğer özelliği ise, şehir kalkınması, şehircilikteki gelişme demek. Bir de sosyal ve kültürel kalkınma boyutu var. Meslek edindirme kursları olan, değerler eğitimi projeleri, şehir kültürü eğitimi verilecek bir sosyal tesis. İçinde kafeterya, spor salonu, fitness alanı, sauna, buhar odası, yüzme havuzu bulunuyor. Yüksek bir standardı ile ilçemize getirmek istediğimiz sosyal ve kültürel bir kalkınma projesi. İnşallah en kısa sürede ilçemize kazandıracağız. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak şehir konağımız ilçemize hayırlı mübarek olsun” diye konuştu. Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Hüyük’e önemli hizmetlerin hayata geçtiğini dile getirerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Hüyük Kaymakamı Emre Zeybek, ilçeye böyle bir şehir konağını kazandırmanın önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür ederken, AK Parti Konya İl Başkanvekili Ahmet Fatih Özboyacı da Yeni Büyükşehir uygulamasının hayata geçtiği 2014’ten bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin Hüyük’e yaptığı hizmetleri görünce gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Hüyük Şehir Konağı’nın temeli dualarla atıldı.

     Hüyük Şehir Konağı temel atma programına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ile Hüyük İlçe Başkanı Mahmut Büyükgündüz ve Hüyüklüler katıldı.

ATIKSU ARITMA TESİSİ İNCELENDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek şehir konağı temel atma töreninin yanı sıra Hüyük İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu. İlçe merkezinin yanı sıra Mutlu, Çavuş, Pınarbaşı, İlmen, Suludere ve Görünmez Mahallelerinin de faydalanacağı tesisin hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, 2 milyon 700 bin liraya mal olan tesisin maliyetinin yarısının hibe olarak temin edildiğini söyledi. Başkan Akyürek, “İleri biyolojik arıtma tesisi olması, bir beldenin bir yerleşim yerinin yüksek şehircilik standartlarını da ifade etmiş oluyor. Arıtma tesisi olmayan bir yerleşim yeri, şehir standardına kavuşamamış oluyor. Bütün ilçelerimizde 1-2 yıl içinde bu eksikliği tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Arıtma tesislerinden elde ettiğimiz suyu sulamada, yenilenebilir kaynak olarak ve yenilenebilir enerji olarak kullanmış oluyoruz” dedi.

PRESTİJ CADDE ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞINA KATKIDA BULUNUYOR

Başkan Akyürek, Hüyük’e Büyükşehir Belediyesi kazandırılan prestij cadde yatırımını da inceleyerek ilçeye tahsis edilen otobüsün teslim törenine katıldı. Prestij cadde yatırımının bütün ilçelere kazandırıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Andezit küp granit ve sıcak asfaltla birinci sınıf caddeler ilçelerimize kazandırılmış oldu. Hüyük İlçemizde de yaklaşık 5,5 milyon lira harcayarak yaptığımız prestij cadde buradaki şehircilik anlayışına katkı yapmış oldu. Aynı zamanda 60 kilometreye yakın mahalle yolunu da burada hayata geçirdik. Hüyük ilçemize Büyükşehir olarak katkı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Akyürek, Hüyük programının sonunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Akdağ Parkı’nı inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük, Şehir, Konağı’nın, Temeli, Atıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı