Haber Detayı
17 Kasım 2022 - Perşembe 07:54 Bu haber 4735 kez okundu
 
Hüyük'te Öğretmenlerden Okulda Örnek Uygulama Bahçesi
HÜYÜK - Hüyük'de öğretmenler okul bahçesinin yanındaki atıl alanı okulun uygulama bahçesi haline dönüştürdü.
Bölgeden Haberi
Hüyük'te Öğretmenlerden Okulda Örnek Uygulama Bahçesi

HÜYÜK - Hüyük'de öğretmenler okul bahçesinin yanındaki atıl alanı okulun uygulama bahçesi haline dönüştürdü.

Hüyük İmam Hatip Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenler ile personel, eğitimdeki ara tatil fırsatını değerlendirerek örnek bir etkinliğe imza attı.

Okul binasına yaklaşık 100 metre mesafede bulunan yaklaşık 2 bin metrekarelik alanı eğitim kurumunun aynı zamanda uygulama bahçesi olarak kullanabileceği meyve bahçesi haline dönüştürmeye karar veren eğitimciler, kendi aralarında topladıkları paralarla meyve fidanlarını temin etti.

Satın alınan 35 aşılı ceviz ve 30 badem fidanı atıl vaziyetteki alanda toprakla buluşturuldu, ardından can suyu verildi.

Hüyük İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kadir Avcı, okulun uygulama bahçesi haline dönüştürdükleri alanda 65 meyve fidanın dikiminin tamamlandığını belirterek, “Hazırladığımız uygulama bahçesi hem öğretmenlerimizin emekleriyle büyüyüp öğrencilerimiz gibi geleceğin meyveleri olacaklar. Bahçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve personel arkadaşlarıma, tarlanın sürülüp hazırlanması ve fidanlarımıza can suyu verilmesi aşamasında katkıları olan okul aile birliği başkanımız Muhittin Zedefci’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük'te, Öğretmenlerden, Okulda, Örnek, Uygulama, Bahçesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı