Haber Detayı
15 Ekim 2020 - Perşembe 12:30 Bu haber 4046 kez okundu
 
Hüyük’te üreticiye 120 bin lavanta fidesi dağıtıldı
HÜYÜK - Hüyük ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde “KOP ile Çamlıca Dağları Lavanta ile Buluşuyor” projesi kapsamında çiftçilere 120 bin adet lavanta fidesi dağıtımı yapıldı.
Ekonomi Haberi
Hüyük’te üreticiye 120 bin lavanta fidesi dağıtıldı

HÜYÜK - Hüyük ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde “KOP ile Çamlıca Dağları Lavanta ile Buluşuyor” projesi kapsamında çiftçilere 120 bin adet lavanta fidesi dağıtımı yapıldı.

Çamlıca Mahallesi’nde düzenlenen fide dağıtım töreninde konuşan Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Hüyük ilçesinin tarımsal kalkınmada yeni bir çığır açtığına vurgu yaparak, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile Çamlıca Mahallemiz artık lavanta köy oluyor. Bakanlığımız tarafından sağlanan 120 bin fideyi hep birlikte mahallemizde yaşayan hemşerilerimize dağıttık. Desteklerinden dolayı bakanlığımıza, il ve ilçe müdürlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin hasatları bol olsun inşallah. İnşallah Çamlıca Mahallemizin dağları yakın gelecekte lavanta kokmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Hüyük Kaymakamı Cüneyt Demirkol da, Çamlıca Mahallesi’nin üretkenliği ve çalışkanlığı ile tanındığını vurgulayarak, mahalleye bu tarımsal yatırımın hayırlar getirmesini dilediğini ifade etti.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş de, konuşmasında, proje kapsamında ilçede lavanta tarımını daha da üst noktalara taşımak istediklerini belirtti.

Çamlıca Lavantası’nı yakın gelecekte tescil ettirmeyi de düşündüklerini anlatan Tingiş, “Çamlıca lavantası olarak markalaştırıp ilçemizi lavanta ile markalaştırmak için ilk günkü aşkla çalışmaktayız. Desteklerinden dolayı KOP İdaresine teşekkür ediyor, desteklerinin devam etmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dikim çalışmalarına ilişkin verilen bilgilerin ardından çiftçilere fideleri ilçe protokolü tarafından dağıtıldı.

Dağıtım törenine, İlçe Kaymakamı Cüneyt Demirkol, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Karaaslan, kurum amirleri, muhtarlar ve mahalle sakini üreticiler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, üreticiye, 120, bin, lavanta, fidesi, dağıtıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı