Haber Detayı
10 Kasım 2019 - Pazar 10:28 Bu haber 4130 kez okundu
 
Hüyük’te ve Derebucak’ta 10 Kasım Atatürk’ü anma programı
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat etmesinin 81.yıldönümü kapsamında Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de anma programları düzenlendi.
Bölgeden Haberi
Hüyük’te ve Derebucak’ta 10  Kasım Atatürk’ü anma programı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat etmesinin 81.yıldönümü kapsamında Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de anma programları düzenlendi.

Hüyük ilçesinde, anma töreni dolayısıyla ilçe protokolü Anıt meydanında biraraya geldi.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasını müteakip saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya çekildi.

Törenin ardından anma programı Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda devam etti. Burada, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, şiirler okundu, Atatürk ile ilgili slayt ve oratoryo gösterileri sunuldu.

Programa, İlçe Kaymakamı Dilara Şenoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DEREBUCAK’TAKİ ANMA TÖRENİ

Derebucak ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 81.yıldönümünde anıldı.

İlçe protokolü, anma töreni dolayısıyla Şehit Hüseyin Albaşgil İlkokulu bahçesinde biraraya geldi. Kaymakam Vekili Resul Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Kısa’nın kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerini sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

Program, Gencek Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, ve, Derebucak’ta, 10, , Kasım, Atatürk’ü, anma, programı,
Yorumlar
Haber Yazılımı