Haber Detayı
02 Ekim 2017 - Pazartesi 09:27 Bu haber 6196 kez okundu
 
İçme Suyumuz 7/24 Kontrol Altında
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Konya merkez ve ilçelerde sağlıklı su üretimini sürdürüyor. İçme ve kullanma suyu şebekelerini, akrediteli laboratuvar ve mobil kalite-kontrol araçlarıyla 7/24 kontrol altında tutan KOSKİ, vatandaşlara sağlıklı ve güvenilir su hizmeti veriyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluk suyunu içebilirler” dedi.
Sağlık Haberi
İçme Suyumuz 7/24 Kontrol Altında

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Su Kalite-Kontrol Birimi, hizmet alanında bulunan 31 ilçenin tamamında içme suyu kaynaklarının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik açıdan izleme programlarını yürüterek, temiz ve sağlıklı suyun evimize ulaşmasını sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TSE 266 ve Sağlık Bakanlığı'nın 25730 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre, memba sularının ve kaynaklarının dezenfeksiyonunun yapılması, fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapılıp izleme programlarının yürütülmesi görevlerini yerine getiren KOSKİ Su Kalite-Kontrol Birimi’nin, şebeke suyunun dezenfeksiyonu ve kontrolünün yürütülmesi, şebekenin tamamını kapsayacak şekilde muhtelif noktalardan klor miktarı tespitlerinin yapılması gibi çalışmalarla titizliği elden bırakmadığını dile getirdi.

DIŞARIDAN GELEN NUMUNELERİN ANALİZLERİ DE YAPILIYOR

Başkan Akyürek, “Gelişmiş cihaz ve techizatlarla donatılan akredite Olmuş Su Kalite-Kontrol Laboratuvarı, sahasında uzman kimya mühendisleri, kimyagerler ve biyologlardan oluşan personeliyle hizmet veriyor. KOSKİ Su Kalite-Kontrol Birimi, laboratuvarında şehre su temin edilen kuyular, yüzeysel sular ve memba sularının (tatlı su) fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini yapıyor. Su temin edilen kuyulardan mevsimsel olarak kuyu bazında tek tek, şebekeden ise dönüşümlü olarak numuneler alınıp analizlerinin yapıldığı laboratuvarlarda, talep olması halinde dışarıdan getirilen numunelerin analizleri de yapılıyor, analizler yükümlü olunan standartlarla kıyaslanıyor” diye konuştu.

MOBİL KALİTE-KONTROL ARAÇLARIYLA ANLIK ANALİZ

Mobil Su Kalite-Kontrol aracının su analizleri için gerekli olan tüm teknik cihaz ve donanıma sahip olmakla birlikte, yetişmiş teknik personel tarafından hizmet verdiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Vatandaşların kullanımına sunulan içme, kullanma ve endüstri sularının daha hijyenik şartlarda numunelerinin alınarak, gerekirse anında analizlerinin yapılıp sonuca ulaşma imkanı veren Mobil Su Kalite-Kontrol aracı, şebeke ve tatlı su çeşmelerinde herhangi bir şikayet durumunda müdahale yapılması imkanı sunuyor. Ayrıca Mobil Su Kalite-Kontrol aracıyla şebeke suyunun dezenfeksiyonu ve kontrolünün yürütülmesi, şebekenin tamamını kapsayacak şekilde muhtelif noktalardan (Toplam 306 nokta) belli periyotlarda günlük, haftalık ve aylık olarak fiziksel-kimyasal ve bakteriyolojik numunelerin alınarak akrediteli KOSKİ laboratuvarlarında takip ediliyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluk suyunu içebilirler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İçme, Suyumuz, 7/24, Kontrol, Altında,
Yorumlar
Haber Yazılımı