Haber Detayı
22 Şubat 2019 - Cuma 11:11 Bu haber 5894 kez okundu
 
İHL Öğrencilerine Beyşehir’e Kültür Gezisi
BEYŞEHİR - Konya’da öğrenim gören İmam-Hatip Lisesi öğrencileri, Beyşehir’e düzenlenen kültür gezisine katıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
İHL Öğrencilerine Beyşehir’e Kültür Gezisi

BEYŞEHİR - Konya’da öğrenim gören İmam-Hatip Lisesi öğrencileri, Beyşehir’e düzenlenen kültür gezisine katıldı.

Konya Karatay Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Beyşehir Belediyesi’nin verdiği destekle ilçede bulunan tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti, göl üzerinde düzenlenen tekne gezisine katıldı.

Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Ahmet Kılınç, yaptığı açıklamada, okul yönetimi olarak Beyşehir’e, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün evsahipliğinde kültür gezisi düzenlediklerini söyledi.

Üç grup halinde, üç farklı günde gerçekleştirdikleri geziye okulda öğrenim gören 300 öğrencinin katıldığını belirten Kılınç, “Okul olarak Beyşehir ilçemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha yakından görüp tanımak amacıyla böyle bir geziyi tertip ettik. Gezi adreslerimiz arasında tarihi Eşrefoğlu Camisi, tarihi Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu ile tarihi Fasıllar anıtları yer alıyor. Gezimizi gölde tekne turu ile tamamladık. Beyşehir Belediyesi’ne ve belediye başkanımıza, emeği geçenlere bu güzel gezi programı ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Beyşehir gerçekten çok etkileyici ve yakından tanınması gereken bir ilçe. Gölün ilçeye kattığı güzellikler ise gerçekten bambaşka. İlçenin tarihi ve kültürel dokusu, Osmanlı ve Selçuklu dönemi eserleri, yani zengin bir kültürel mirası var. İnşallah öğrencilerimiz için yararlı bir gezi olduğunu düşünüyoruz.”

Geziye katılan öğrenciler de, Beyşehir’e ve tarihi ve kültürel potansiyeli ile doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını dile getirerek, düzenlenen programdan dolayı Beyşehir Belediyesi ile okul idaresine teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İHL, Öğrencilerine, Beyşehir’e, Kültür, Gezisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı