Haber Detayı
09 Şubat 2017 - Perşembe 08:26 Bu haber 6834 kez okundu
 
İlk Adım Ebe-Gebe Okulu
Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle hastaneye doğum için başvuran anne adaylarını normal doğuma teşvik ederek sezaryenle doğumu azaltmak amacıyla “İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi” başlatıldı.
Sağlık Haberi
İlk Adım Ebe-Gebe Okulu

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle düzenlenen “İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, projenin iki temel hedefi olduğunu belirterek, sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, normal doğumun insanın fıtratına uyumlu olduğunu belirterek, “Endikasyon gerektiren bazı sezaryen durumlarını bunun dışında tutmak çok önemli ama anne adaylarımızın acı-ağrı hissederek ve bundan kaçınarak sezaryeni tercih etmelerinin doğru olmadığını ifade etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda çok önemli bir projeyi haşata geçiriyoruz” dedi.

Belediye olarak projede yer almaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç çocuk hedefine vurgu yaptı. Kılca, “Bu hedefe ulaşabilmemiz için öncelikle Konyamızda neredeyse yüzde 50 oranına varan sezaryenle doğumu azaltmamız lazım ki doğum oranlarını yükseltip nüfus artış hızımızı sağlıklı bir şekilde eski seviyelere ulaştırabilelim. Onun için bu projede ciddi emek vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, büyük bir projenin hayata geçirilmekte olduğuna dikkat çekerek, “Bu birlik ve beraberliği sağlayabildiğimiz için Konya’yı tebrik ediyorum. Hedefimiz sadece sezaryen oranlarını düşürmek değil, doğum sayısını ve normal doğum sayısını artırmak. Aslında doğumu normal doğum diye nitelendirmek belki bizim yanlışımız. Doğum dediğimiz olay normal, fizyolojik şartlarda gerçekleşen olaydır. Sezaryen normal dışında gerçekleşen bir ameliyattır. Bunu öğretebilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, projeye gönüllü olarak katılan doktorlar, hemşireler, ebeler ve Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi uzmanlarının katıldığı programın sonunda doğum yardımcılarının normal doğuma teşvik için yapması gerekenler ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amaçlanan İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi ile hastaneye doğum için başvuran anne adaylarını normal doğuma teşvik ederek sezaryenle doğumu azaltmak amaçlanıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İlk, Adım, Ebe-Gebe, Okulu,
Yorumlar
Haber Yazılımı