Haber Detayı
08 Mayıs 2017 - Pazartesi 10:55 Bu haber 5054 kez okundu
 
"Kadın Girişimciliğinin Günümüz İş Dünyasındaki Rolü" konulu söyleşi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde düzenlenen "Kadın Girişimciliğinin Günümüz İş Dünyasındaki Rolü" konulu söyleşide konuşan Konya İş Kadınları Derneği Başkanı Zeynep Aktuna, Türkiye'deki kadın istihdamının daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Eğitim-Kültür Haberi

BEYŞEHİR - SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide kürsüye gelen Aktuna, dernek faaliyetlerinden söz ederken, sivil toplum kuruluşu  olarak bağlı oldukları TÜRKKONFED'in (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) 2017 yılını Türk kadın girişimciler yılı ilan ettiğini hatırlatarak, "Bu anlamda 2017 yılı çok önemli. Kadın girişimciler için önemli projelere imza atılacak"dedi.

Türkiye'de kadın girişimci sayısının artırılmasına yönelik bir takım faaliyetlere bundan sonra daha çok yer vereceklerini anlatan Aktuna, şöyle konuştu: "Kadın girişimci sayısı ülkemiz genelinde maalesef Avrupa standartlarının altında. Yüzde 30 gibi bir katılım oranımız var.Yine istihdamlı bir şekilde bunun artırılması gerekiyor Çünkü, kadın girişimci sayısını ne kadar artırırsak, o kadar refah düzeyi yüksek ve ekonomik anlamda daha güçlü bir toplum olacağımız inancındayız bizler. Kadın ne kadar çok iş dünyasına katılımcı olursa, o kadar çok ülke ekonomisi de ileriye gidecektir."

Söyleşide konuşan Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Acar da, Türkiye'de yaşayan kadınların iş ve meslek sahibi olmasını çok önemsediklerini, bu anlamda düzenledikleri bu programa katılımlarından dolayı konuşmacılara teşekkür etti.

Söyleşinin diğer bölümlerinde, iş dünyasının yöneticilik kademesindeki önemli kadın isimleri de konuşmacı olarak mesleki tecrübelerini  ve bilgi birikimlerini salonu dolduran öğrencilerle paylaştı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: "Kadın, Girişimciliğinin, Günümüz, İş, Dünyasındaki, Rolü", konulu, söyleşi,
Yorumlar
Haber Yazılımı