Haber Detayı
10 Mart 2019 - Pazar 14:43 Bu haber 11544 kez okundu
 
Kalaycı: “Bol konuşuyorlar, boş konuşuyorlar”
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı Beyşehir Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında muhalefete yüklenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: “Bol konuşuyorlar, boş konuşuyorlar”
Siyaset Haberi
Kalaycı: “Bol konuşuyorlar, boş konuşuyorlar”

BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı Beyşehir Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan ve muhalefete yüklenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Bugünler de bakıyorsunuz hep ekonomi üzerinden vatandaşlarımızın sorununu istismar ederek, cumhur ittifakından uzaklaştırma gibi bir amaç güdüyorlar. Söyledikleri bir şey yok, ortaya koydukları proje yok. Bol konuşuyorlar, boş konuşuyorlar” dedi.

AK Parti İlçe Teşkilatı önünde yoğun bir katılımla düzenlenen SKM açılış programında Beyşehirlilere seslenen Kalaycı, işsiz gençler, esnaf ve çiftçinin yaşadığı sorunları çözebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanların gece gündüz demeden çalıştığına vurgu yaparak, “O sorunların da birer birer hepsi çözülecek. Sorunları yine çözecek olan hükümetimiz, cumhurbaşkanımız… MHP olarak da bütün bu yapılan uygulamalara destek veriyoruz. Cumhur ittifakı kapsamında Beyşehir Belediye Başkan adayımız da değerli kardeşim Üzeyir Yaşar… Samimi olarak söylüyorum, başkanımı çok tuttum, maşallahı var” diye konuştu.

Konuşmasında, Türkiye’yi bölmek için yeni hesaplar içerisinde olunduğuna vurgu yapan Kalaycı, “Diyorum ki, Türkiye üzerinden hesabı olanlara; vatanı için canından geçenleri yenemeyeceksiniz. Başaramayacaksınız, bu vatanda yiğitler bitmez, şehadeti göze alan kahramanlar bitmez. Son örneğini yaşadık hep beraber. Bu bir beka mücadelesi. Vatanımız işgal edilmek istenmiştir, ülkemiz bölünmek istenmiştir. Türkiye’yi iç savaşa sokmak istemişlerdir ama canımızı ortaya koyarak hem 15 Temmuz gecesi, hem de terörle mücadelede gereken cevabı muhataplarımıza verdik. Yine hesaplar yapıyorlar, A planı, B planı, C planı, uyguladılar. Şimdi de 31 mart seçimleri sonrasına yönelik  hesap yapıyorlar, yine Türkiye’yi  karıştırmak istiyorlar. Yine Türkiye’yi  kaosa sokmak istiyorlar.  Türk milleti buna fırsat  vermeyecektir.  Her ne kadar  CHP’si, İYİ Parti’si,  HDP’si, Saadet Partisi  hep beraber  bu iktidarı  yıkma konusunda  işbirliği yapmışlarsa da  avuçlarını yalayacaklar.  Bazı ahmaklar, bazı gafiller çıkıyor,  ‘Türkiye’nin beka sorunu yok’ diyor.  Her gün izliyorsunuz  televizyonları; şu 2,5 yıldır yaşadıklarımız zaten  hep beraber şahit olduğumuz konular.  Hemen Suriye’de, Amerika’nın  o terör örgütüne  nasıl silah yardımı yaptığını  görüyorsunuz,20 bin tırı geçmiş.  Hava savunma sistemi kuruyorlar oraya.  Ama  CHP’si de, diğer partiler de  çıkıp onlara iki  laf etmiyor;  YPG’yi terörist görmeyen bir ana muhalefet partisi var.  Ben sizlere soruyorum;  bu terör örgütüne PKK’nın uzantısı YPG’ye verilen silahlar  ne için veriliyor? Türkiye’nin milli güvenliği için,  bekası için bu  bir tehdit değil mi? Ama onlar 15 Temmuza bile  laf ediyorlar,  terör örgütlerine hiç sesleri çıkmıyor.  Ne yaparlarsa yapsınlar,  AK Parti ve MHP omuz omuza vererek her türlü mücadeleyi yapmaya hazır, inşallah  31 Mart’ta da bunlara  gereken cevap  verilecektir” şeklinde sözlere yer verdi.

Açılışta konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da her seçim döneminde her seçimin önemli olduğu vurgusunu hep yaptıklarına vurgu yaparak, “Biz her seçimde diyoruz ki, bu seçim çok önemli. Gerçekten buna, inanarak diyoruz. Bizim coğrafyamızda, bizim ülkemizde hangi seçim önemsiz ki” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek de, konuşmasında, 31 Mart seçimlerinin sadece bir belediye başkanlığı seçimi olmadığının altını çizerek, “31 Mart seçimlerinde evet ilçe belediye başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza oyunuzu vereceksiniz ama bunların yanında Türkiye’nin geleceğine de oyunuzu vereceksiniz. Bunu lütfen unutmayın” şeklinde değerlendirmede bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Bu seçimde sadece Beyşehir Belediyesi’ne veya Büyükşehir Belediyesine oy vermiş olmayacaksınız. 31 Mart’ta aynı zamanda dünyada adaletsizlik üzerine kurulmuş olan sistemin karşısında dimdik duracak. O mührü beraber vereceksiniz. Aynı zamanda 31 Mart’ta Türkiye’mize gönül bağıyla bağlı olan İslam ümmeti için de oyunuzu vermiş olacaksınız. 31 Mart, devletimizin ve milletimizin bekası için oldukça önemli bir tarihtir. Üzeyir Yaşar genç bir kardeşim, dinamik ve enerji dolu. Ve aynı zamanda bir Beyşehir sevdalısı. Biliyorsunuz bu işleri yapmak bir sevda işidir, bir gönül işidir, bir aşk işidir. Bu işleri yapmak aynı zamanda bir takım işidir, her şeyden önemlisi bir uyum işidir, inşallah biz bu uyumu birlikte sağladık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da, konuşmasında,  son 17 yılda AK Parti döneminde Türkiye’nin önüne çıkartılan her engeli, her badireyi milletin desteği ve duası sayesinde aştıklarını belirterek, “Milletimiz bizi bağrına bastı. Biz de milletimiz için koştuk, koşturduk. Bugün bu hikayenin yeni bir evresindeyiz. 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları seçmekle kalmayacak,  aynı zamanda çok kritik bir tercihte bulunacağız.  Ya son 17 yıldır olduğu gibi  ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ diyeceğiz ya da ülkemizin önünde belirsizliklere kapı aralayacağız.  Unutmayalım terör belirsizlikleri sever,  darbeciler güçsüz hükümetleri sever, milletin ekmeğine aşına musallat olanlar zayıf iktidarları sever. Türkiye’ye husumet besleyenler,  kolayca yönlendirecekleri  siyasetçileri sever. 7 Haziran sonrasında yaşadıklarımız,  en ufak bir zafiyette Türkiye’nin nelerle karşı karşıya kalabileceğini hepimize göstermiştir.  Birlik ve beraberliğimize hep birlikte sahip çıkacak,  inşallah bir daha ülkemizi böyle bir belirsizliğin  içerisine  sokmayacağız.  İşte bugün Beyşehir’de yaptığımız  seçimler de  bu tartışmalardan bağımsız değildir. Beyşehirlinin tercihi, Beyşehir’de yaptığımız  seçimlerde  size arz ettiğim bu husustan  ari değildir.  Bu şehrin sokaklarında büyümüş,  sizin evladınız  Gülay Samancı hanımefendi TBMM’de,  sizin gönlünüzde taht kuran Uğur İbrahim Altay Başkanımız  Büyükşehir Belediye Başkanımız  büyükşehirde,  bendeniz Cumhurbaşkanlığı külliyesinde,  işte siz de gördünüz genç, dinamik Üzeyir Yaşar kardeşim de  sizlerin içerisinde  hep birlikte  hizmet siyasetine  devam etmek istiyoruz. İnanıyorum ki bu zincirin halkalarına destek verecek, bu zincirin bütünlüğünü kuvvetini muhafaza edeceksiniz. Milletimizin yıllar sonra  AK Parti iktidarlarıyla kavuştuğu birlik siyasetine,  hizmet siyasetine  sahip çıkacağına  gönülden inanıyoruz. Daha önce olduğu gibi milletimizle birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde hizmet ve yatırım hamlelerimize 31 Mart’tan sonra da hızlanarak devam edeceğiz.  Eski Türkiye sevdalılarının önümüze koyduğu tüm engelleri inşallah aşacak, kurdukları tüm tuzakları tek tek bozacağız” sözlerine yer verdi.

MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek de, konuşmasında, cumhur ittifakının kuruluş sürecine değinirken, bu ittifakın sadece 24 Haziran’a ve seçimlere yönelik değil, ileriye dönük 2023 lider ülke Türkiye olması noktasında, seçimler sonrasında devam etmesi noktasında da mutabık kalınarak kurulduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar ise, konuşmasında, geleceğin Beyşehir’ini Beyşehirlilerle, hep birlikte oluşturacaklarını söyledi. Yaşar, “Yeni Beyşehir’i hanım kardeşlerimizle kuracağız, yeni Beyşehir vizyonunu genç kardeşlerimizle oluşturacağız” diye konuştu.

Konuşmasında, seçim beyannamesini de açıklayan ve belediye başkanı seçilmesi halinde 31 Mart’tan sonra Beyşehir’i 2023 yılına hazırlayacağını belirttiği hayata geçireceği projeleri anlatan Yaşar, “Beyşehir için güzel bir seçim beyannamesi hazırladık, umut tacirliği yapmadan, gençlerimizin, kadınlarımızın hayalleriyle, umutlarıyla oynamadan  ‘ne söz verdiysek yerine getireceğiz’ diyerek  sizlere vaatlerimizi  açıklıyoruz. Biliyorsunuz siyaset ekip işidir, siyaset, yerel yönetimler hizmet sevdalısı insanların omuz omuza,  kol kola yürümesiyle güçlü bir ekip işi gerektirir.  Dedim ya ‘ben  teşkilatçıyım, bu şehirde yaşıyorum, gazetecilik yaptım, televizyonculuk yaptım, Beyşehir’imizde  sivil toplum kuruluşlarımızla,  belde belediye başkanlarımızla, ilçe  belediye başkanlarımızla  birçok Beyşehirli  idarecimizi  konuk ettim. Hep konulara vakıftım, şimdi ise seçim beyannamesi hazırlarken  hükümetimizle, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla  istişare ettik, Beyşehir’e neler yapabiliriz,  Beyşehir’in nelere ihtiyacı var, Beyşehir’i 2023 Türkiye’sine  nasıl hazırlarız dedik ve hep birlikte  güzel bir beyannameyi  sizlere hazırlamış olduk. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte  ‘ben’ değil, ‘biz’ olmak zorundayız ve hepimiz hizmet için birlikte mücadele edeceğiz, birlikte şehrimize hizmet edeceğiz” dedi.

Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği söz ve talimatların ardından Beyşehirlinin yıllardır hayali, umudu ve beklentisi olan Beyşehir Gölü’nün temizlik çalışmalarının başladığını, bu çalışmanın bir seçim yatırımı olmadığını, verilen bir talimatla başlayarak gölde bu mesaiye ilişkin yürütülen kot ölçüm çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.  Beyşehir Gölü’nün atık su probleminin de yeni dönemde çözüme kavuşacağını anlatan Yaşar, bu çalışma için de seçimlerden hemen önce startın verildiğini belirterek, sözü Beyşehir’de 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan millet bahçesi projesine getirdi. Beyşehir’de bazılarının millet bahçesine gerek olmadığı yönünde söylemler geliştirdiğini, “Bize aş ve iş lazım’ denildiğini hatırlatan Yaşar, “Bu millet bahçeleri büyükşehirlerde, vilayetlerde yapılıyor. Bakanımız bizleri sevdi, Beyşehir’i sevdi, bunun Beyşehir ziyaretinde sözünü verdi. Şimdi diyorum ki, biz bu şehri turizm şehri yapacak mıyız hep birlikte?  Turizm şehri olurken şimdi Gembos yolumuzun tamamlanış tarihini  açıkladı mı Cumhurbaşkanımız  2020 diye.  Cumhurbaşkanımız ne söz verdiyse yerine getirdi mi  bugüne kadar? Antalya’daki aday tanıtım töreninde bu yoldan bahsederek 2020 tarihini verdi ve biz hazırlanacağız;  neye bu yoldaki  turizm potansiyelini  Beyşehir adına fırsata  çevirmeye hazırlanmak zorundayız.  Millet bahçesi öyle çiçek böcek olan  bir bahçe değil,  ilk önce onu anlayacaklar. Millet bahçesi  Beyşehir’in turizmine katkı sağlayacak, yeni bir vizyon, yeni bir dönemi  inşallah ilçemize  kazandıracaktır” dedi.

Yaşar, konuşmasında, seçim beyannamesindeki projelerinden bazılarını da anlatırken,  bunların toplumun her kesimine hitap edeceğini belirtti. Yaşar, Beyşehir Gölü kıyısında yeni düzenlemeler yapacaklarını, Çarşamba Kanalı kenarında ise peyzaj çalışmaları gerçekleştireceklerini anlattı. Esentepe ve Beytepe mahallelerindeki seyir tepelerini yeni dönemde yeniden ele alarak Beyşehir’e yakışır bir konumda olan seyir alanları haline getireceklerini de vurgulayan Yaşar, İçerişehir Mahallesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen sokak sağlıklaştırması ve restorasyon projelerinin tamamlanmasının ardından bu bölgenin de  turizme kazandırılacağını ifade ederek, “Ben bu şehri turizm şehri yapacağım, hiç merak etmeyin, bungalov evlerden sağlık turizmine kadar, her şey olacak Beyşehir’imizde.  Yeni dönemde bir aqua parkın da sözünü veriyorum. Gençlerimiz için,  sinema salonundan eğlence merkezlerine kadar şehir tiyatrosundan  bowling merkezlerine kadar  bir gençlik merkezini de  Beyşehir’e inşallah bizim dönemimizde kazandıracağız.  Yeni bir spor salonunu, yeni bir gençlik kampını Beyşehir’e kazandıracağız. Beyşehir’de su sporları ile alakalı ciddi bir projemiz var,  seçim beyannamemizde göreceksiniz, yılladır yapılmayan su sporlarını da  Beyşehir’imize kazandırmış olacağız.  Yerinde hizmet dönemi de Beyşehir’de artık başlıyor, ilçemizde Belediyemiz bünyesinde bölge merkezleri kurulacak, daha hızlı, daha verimli hizmeti  55 dış mahallemizde böylelikle  başlatmış olacağız inşallah.  Büyükşehir Belediye Başkanımız geçtiğimiz haftalarda seçim beyannamesinde Beyşehir’e yine bir müjde açıkladı.  Kapalı Pazar yeri ve  otoparkımız  yakın zamanda ihale olacak. Hayırlı olsun inşallah.  Beyşehir tarım kentidir,  55 mahallemizde seracılık projemizi başlatıyoruz. Bu proje kapsamında her mahallemizde 20 gencimize  sera desteği vereceğiz. Bir yılda bin 100, 5 yılda 5 bin 500 gencimizi üreten ekonomiye katkı sağlayan  kendini iş sahibi yapan  gençlerimiz haline getireceğiz. Kadınlarımız için çok güzel bir çocuk köyü projesi ile geleceğiz,  çocuklarımızın kendi yetenek alanında kendilerini geliştirebileceği, sizlerin de  yaz kış çocuklarınızla birlikte  kullanabileceğiniz  çok güzel bir eğlence merkezini, sosyal tesisimizi  hanım kardeşlerimize kazandıracağız. Büyükşehir’imizin destekleriyle birlikte Beyşehir’de korunaklı hayvanlar doğal yaşam  ve koruma merkezini de  kazandırmış olacağız,  sokak hayvanlarımızdan  murdarilik dönemini de böylelikle bitireceğiz inşallah Beyşehir için. Bizim hükümetimiz demek  istihdam demek, istikrar demek,  16 yıldır bunu en güzel şekilde gördünüz. Huğlu’muza, Üzümlümüze gidiyoruz,  son on yıldaki gelişmeleri biliyorsunuz, özellikle önceden av silah sanayisi diyorduk, şimdi savunma silah sanayisine geçtik. Şu anda TSK’ya  üretim yapıyoruz Huğlumuz da, Üzümlümüz’de.  İnşallah sanayi alanında  yine biz yapacağız, başkası değil bu şehire.  Beyşehir OSB’de biz geldiğimizde  fabrika var mıydı, bomboştu organize sanayi. Şimdi 16 tane fabrikamız  çalışıyor, 8 yatırımcımızın  fabrikası inşaat halinde,  7 işadamımız da şu anda başvuru yapmış bulunmakta.  Yani sanayideki atılımı da  ancak ve ancak bir gerçekleştireceğiz inşallah, başkası değil. Çünkü biz  halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yola çıktık. Bu şehrin dertleriyle dertlenen, sizlerin  istek ve arzularını bilen,  bu milleti  çok fazla düşünen  hizmet sevdalısı insanlar bizleriz, bu genç kardeşiniz inşallah. Ben ticaretten, esnaflıktan geliyorum, esnafımızın derdini de bilirim, genç kardeşlerimizin  istihdam sıkıntısını da bilirim ve yine bunu çözecek olan da bu genç  evladınızdır başkası değil,  bundan da emin olun” diye konuştu.

Konuşmasında, Beyşehir’e fakülteler ve iş istihdamı kazandıran hayırsever hemşerileri Ali ve Kamil Akkanat ailesine de teşekkür eden Yaşar, AK Parti iktidarı öncesinde bin olan yükseköğrenim gören öğrenci sayısının, Akkanat ailesinin yatırımları ve mevcut iktidarları döneminde yapılan teşvik ve desteklerle 3 binlere ulaştığına dikkati çekti. Öğrenci potansiyelinin bu noktaya gelmesinin ardından Beyşehir’e kazandırmak istediği çocukluk döneminden bu yana hayal ettiği Ali Akkanat Üniversitesi’ni ilçeye kurmak arzusunda olduğunu vurgulayan Yaşar, “Sayın Ali Akkanat’ın destekleriyle,  kendisiyle birlikte  Beyşehir’e bir Ali Akkanat  Üniversitesinin kurulması için  elimden gelen tüm gayreti göstereceğim inşallah” diye konuştu.

Konuşmasında, gönül belediyeciliği dönemi ile birlikte yeni bir hizmet dönemini Beyşehir’de başlatacaklarını vurgulayan Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatlarıyla birlikte yerel yönetimlerin yeni dönemde  artık 7/24 esasına göre hizmet vermeye başlayacağını belirterek, Beyşehir Belediyesi’nde de bu dönemi başlatacaklarını söyledi, “İnşallah yeni süreçle birlikte Belediyemizde acil çözüm mobil ekibini kuruyoruz.24 saat Beyşehir Belediyesi’nden hizmet alabileceğiniz yeni dönem başlıyor” dedi. Yaşar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yeni dönemle birlikte 67 mahallemizde,  bu sokaklarda, bu caddelerde  hep beni göreceksiniz, makam araçlarında değil.  Hanımefendiler, genç kardeşlerimiz ne  zaman isterseniz bana rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Seçimler gelir geçer, dostluklar kardeşlikler,  hemşericilikler baki kalır. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlik beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde aynı muhabbetle aynı gönül birliğiyle Beyşehir’e hizmet edeceğiz. Bu günlerden sonra da hiç kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Ben Beyşehir’in çocuğuyum ve Beyşehir’de kimse kimseye düşman değildir,  vallahi düşman olmayacağız,  herkesi kucaklayacağız inşallah.  İnşallah acemilik falan yapmayacağız.  34 yaşında bir kardeşiniz olarak emin olun hep birlikte çok güzel başarılara imza atacağız.  Sizleri mahcup etmeyeceğim,  bir dönemlik değil,  çok uzun dönemlik bu şehre hizmetler edeceğim,  öyle kaçmayacağım,  uzun dönemler sizlerle birlikte olacağım,  başkan olamazsam da yine  şu alanda  hemen bayanların arkasında  yine sizin içinizde olacağım,  terk etmeyeceğim bu şehri inşallah. Selçuklunun yazlık başkentliğini yapmış,  Eşrefoğlu’nun yiğit torunları  sizler tarih yazmış,  şanlı bir mazinin evlatlarısınız ve yarınlarda da,  31 Mart’ta da  şanlı bir zaferi  hep birlikte  yazacağız inşallah. Bundan şüphem yok, Beyşehir’i  hep birlikte yeniden imar edeceğiz, bunun için  kendine yeten bir  şehir değil,  dünya çapında  marka olmuş bir  Beyşehir’i kazandıracağız.  Ben iletişim fakültesi mezunuyum, halkla ilişkiler ve reklamcılık, marka şehir benim işimdir,  bununla ilgili birçok tezim, projem vardır. Beyşehir’i de marka şehir Beyşehir  ben yapacağım inşallah.  Beyşehir’de ‘doğalgaz’ diyorlar, ‘dökme suyla değirmen döner mi’ diyorlar.  Şimdi  bilmiyorlar, doğalgazın yeni sistemi  bu,  herkes bunu iyi bilsin, Beyşehir’de de, Türkiye’de de, dünyada da  yeni sistemi devletimiz böyle yapıyor. Sağolsun başkanımız ve teşkilatımız doğalgazı  Yeni Mahalle’de başlattı,  şu anda  bin aboneye ulaşmış durumda,  273  vatandaşımız bu doğalgazı  kullanıyor. Şimdi firma yatırım yapmaya devam edecek inşallah.  Beyşehir’de doğalgazı dün nasıl biz getirdiysek yarın da biz  yaygınlaştıracağız,  bundan şüpheniz olmasın.  Ben bu şehirdeki 74 bin hemşerimizin tamamını kucaklayacağım,  dedik ya vallahi seveceğiz, billahi seveceğiz. Başka derdimiz yok bizim, biz böyle bir kültürle ve böyle bir siyaset kültürüyle yetiştik.  Bizim ayrımız, gayrımız yok,  Beyşehir hepimizin.  Hepimiz Beyşehir’iz. Kimseye tek bir kötü sözümüz olmayacak bizim.  Bundan emin olun,  ben gençliğimi,  gençlik dönemimi inşallah destek verirseniz bu şehre hizmet için adayacağım, mücadele edeceğim”

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, 31 Mart’ta yapılacak seçimde Cumhur ittifakının belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarına destek isterken, yeni dönemin Beyşehir’e hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri adayları da tanıtılırken, seçim koordinasyon merkezinin toplu olarak açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kalaycı:, “Bol, konuşuyorlar,, boş, konuşuyorlar”,
Yorumlar
Haber Yazılımı