Haber Detayı
17 Kasım 2017 - Cuma 08:44 Bu haber 15361 kez okundu
 
Karaali İlkokulu Avrupa Yolunda
BEYŞEHİR - Beyşehir Karaali İlkokulu’nun İspanya’nın koordinatörlüğünde 8 ülkenin ortaklığında Avrupa Birliği projeleri kapsamında “Kaynaştırma İçin Erken Eğitim” (Early Education For Inclusion) isimli “Erasmus Plus” projesi kabul edildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Karaali İlkokulu Avrupa Yolunda

BEYŞEHİR - Proje, 2017-2020 yılları arasında İspanya, İtalya, Fransa, Galler, Romanya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye ortaklığında gerçekleştirilecektir.

        Projenin ilk ziyareti 25 Ekim’de İspanya’nın Kanarya Adalarında 7 ülkenin proje sorumlularının katılacağı açılış toplantısıyla başladı. Beyşehir Karaali İlkokulunu temsilen proje koordinatörü sınıf öğretmeni Cengiz Çetin katıldı. Proje kapsamında sırasıyla Nisan 2018’de Fransa’da Montessori Eğitim yöntemleri kursu, Haziran 2018’de Yunanistan’da Oyun Terapisi eğitimi, Eylül 2018’de İtalya’da, Mart 2019 da Polonya’da, Eylül 2019’da Galler’de, Mart 2020’de Türkiye’de Proje değerlendirme toplantıları ve Mayıs 2020’de de Romanya’da projenin final toplantısı yapılacak.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; Bu proje ile ortak ülkelerdeki öğretmenlere yönelik okul ziyaretleri ve eğitim kursları düzenlenecek, müfredatlar incelenecek ve ortak uygulamalar gerçekleştirilecektir. Ayrıca farklı ülkelerdeki ve farklı kültürlerdeki öğretmenlerin ve öğrencilerin birbirleriyle paylaşımda bulunmalarının sağlanacağını belirtti.

        Ayrıca Konuk; Karaali İlkokulu Müdürlüğü’nün Erasmus Plus ve AB Projeleri kapsamında; okul ziyaretleri için gelen AB okullarına kapılarını açacaktır. Geçtiğimiz yıl KA1 proje başvuruları sürecinde davet edilen İspanya’nın’ CEIP GRACIANO ATIENZA’ okulu 19-25 Kasım tarihleri arasında okulda misafir edilecek ve gelecekte planlanan projeler için işbirliği yapılacaktır. Misafir öğretmenlerimize okul ziyaretinin yanı sıra uygulamakta olduğumuz; Eğitimde yeni yaklaşımlar, Eğitimde teknoloji kullanımı ve FATİH Projesi konularında 5 Günlük seminer Karaali İlkokulu öğretmenleri tarafından verilecektir. Düzenlenecek seminer faaliyetleri öğretmenlerimizin hem uluslararası alanda yeterliliklerinin ve potansiyellerinin hem de eğitim sistemimizin tanınmasını sağlayacaktır. Düzenlenecek sosyal faaliyetler ile de Okulumuzun ve İlçemizin tanıtımı için eşsiz bir fırsat olacaktır” dedi.

          Projenin kabul olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Konuk, başta okul müdürü Osman Kıroğlu olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen okul müdür yardımcısı Mehmet Gür, proje koordinatörü Cengiz Çetin’e ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Karaali, İlkokulu, Avrupa, Yolunda,
Yorumlar
Haber Yazılımı