Haber Detayı
12 Ocak 2020 - Pazar 16:05 Bu haber 7217 kez okundu
 
Kerpiç evlerin toprak damlarında kar temizliği mesaisi
HÜYÜK - Hüyük'e bağlı Çavuş Mahallesi’nde kar yağışının etkisini yitirmesi sonrasında kerpiç evlerin toprak damlarında kar temizliği çalışmaları başlatıldı.
Bölgeden Haberi
Kerpiç evlerin toprak damlarında kar temizliği mesaisi

HÜYÜK - Hüyük'e bağlı Çavuş Mahallesi’nde kar yağışının etkisini yitirmesi sonrasında kerpiç evlerin toprak damlarında kar temizliği çalışmaları başlatıldı.

Çavuş Mahallesi’nde kurulu bulunan sanatçılara ait kerpiç evlerin olduğu Sonsuz Şükran Köyü de beyaza büründü.

Kar yağışı, kerpiç evlerin toprak damlarını kar yığınlarıyla doldurdu. Yaklaşık 40 santim kar kalınlığının bulunduğu yerleşim merkezinde kar yükünün kerpiç evlerin toprak damlarına zarar vermemesi için harekete geçen görevliler, kar temizliği çalışması başlattı.

Ellerine aldıkları küreklerle evlerin toprak damlarına çıkan görevliler, beden gücüyle karları temizleyebilmek için seferber oldu.

Sonsuz Şükran Köyü’nün Görevlisi Mustafa Akyüz, Hüyük ilçesinde yer yer 40 santime ulaşan kar yüksekliğinin bulunduğunu, bunun dağlık ve yüksek kesimlerde daha da üst seviyelere ulaştığını belirtti.

Bölgede etkili olan kar yağışından sanatçılara ait kerpiç evlerin olduğu Sonsuz Şükran Köyü’nün de nasibini aldığını vurgulayan Akyüz, yerleşim merkezinin yağan karla birlikte adeta kartpostallık görüntüler sergilediğini kaydetti.

Akyüz, kar yığınlarının toprak damlı kerpiç evlere zarar vermemesi için her yıl kış mevsiminde yaptıkları kar temizliği faaliyetini bu yıl da sürdürdüklerini belirterek, “Görevli arkadaşlarla kerpiç evlerin damlarına çıkarak kar temizliği çalışmalarına başladık. Toprak damlarda bu işi beden gücüyle yapmak öyle kolay değil. Ama, görevimiz bu. Aslında büyük bir keyifle de yapıyoruz bu işi. Zor da olsa imece usulü işimizi yaparak kerpiç evlerin kar yükünden zarar görmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar sona erdikten sonra da damlarda evlerin içerisine su akıntısı olmaması için eskiden olduğu gibi yuvaklarla sıkıştırma çalışması yapacağız. Evlerin sahibi olan sanatçılarımız yılın büyük bölümünü bu evlerde geçiriyorlar. Hatta kış dönemi gelip burada zaman zaman kalan sanatçılarımız da bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kerpiç, evlerin, toprak, damlarında, kar, temizliği, mesaisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı