Haber Detayı
19 Haziran 2014 - Perşembe 21:04 Bu haber 7892 kez okundu
 
Kıreli Sulaması Projesi ihale edildi
HÜYÜK-AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir ve Hüyük sınırları içerisinde yer alan ve Beyşehir Gölü’nün kuzey ve kuzeydoğusunda bulunan yaklaşık 13 bin hektarlık tarım arazilerini ilgilendiren Kıreli Pompaj Sulaması Projesi’nin ihalesinin yapıldığını müjdeledi.
Bölgeden Haberi
Kıreli Sulaması Projesi ihale edildi

         BEYŞEHİR-Akış, yaptığı açıklamada, sözkonusu 13 bin hektarlık tarım alanın sulanması amacıyla DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından ‘Beyşehir Kıreli Pompaj Sulaması Proje Yapımı” işinin ihalesinin yapıldığını bildirdi.
         Akış, açıklamasında, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün yöre halkı için çok önemli olduğunun altını çizerken, içme suyu temini, sulu tarım, yüzme ve balıkçılık faaliyetleri gibi özellikleri nedeniyle vazgeçilmez bir konumda olduğunu hatırlattı.
          Su potansiyelinin tamamının etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, yatırımların, toprağın ve sulamanın çok kıymetli olduğu Beyşehir ve Hüyük ilçeleri için çok önemli olduğunu vurgulayan Akış, şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi Beyşehir Kıreli sulama projesinin hedefi 5 milyon metreküp su ile 11 bin hektarlık alanı sulayabilmekti. Ancak mevcut durumda 15 milyon metreküp su harcanmakla ve sadece bin hektar alan sulanabilmektedir. Bu haliyle projenin çalışması konusunda ısrar etmek değildi. Gereği çok şükür yerine geldi. Kıreli Sulama Projesi bu doğrultuda yeniden yapılacak”
          Akış, ihalesi yapılan söz konusu iş kapsamında; 1984 yılında hazırlanan Konya-Çumra Projesi 2. Merhale Geliştirilmesi Planlama Raporu çerçevesinde Beyşehir Kıreli Pompaj Sulaması adı altında incelenen arazilerin yeni proje formülasyonuna göre Beyşehir gölünden pompajla su alınarak kapalı sistem sulama şebekesi ile sulanması için çeşitli alternatiflerin geliştirilerek planlama teknik raporu ve projelerinin  hazırlanacağını da söyledi. Akış şunları kaydetti: “Beyşehir Kıreli Pompaj Sulaması Proje Yapımı” danışmanlık hizmet alımı işi 13 Mart 2014 tarihinde ihale edilirken,16 Mayıs 2014 tarihli İhale Komisyon Kararı ile söz konusu iş 1 milyon 470 bin lira bedel ile ihale edilmiştir. İhale ile ilgili olarak KİK mevzuatı gereği şikayet başvuru süresi beklenmekte olup, herhangi bir şikayet olmaması halinde ihale dosyası ön mali kontrol yapılması için DSİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı`na gönderilecektir. Burada ihale dosyası kontrol edilerek herhangi bir eksik bulunmadığı takdirde yüklenici ile işin sözleşmesi imzalanacaktır. Bu projeye destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum.”

 

 

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: HÜYÜKAK, Parti, Konya, Milletvekili, Mustafa, Akış, Beyşehir, Hüyük, sınırları,
Yorumlar
Haber Yazılımı