Haber Detayı
29 Mayıs 2019 - Çarşamba 09:15 Bu haber 3925 kez okundu
 
Konya’da 900 yetim bayramlık sevinci yaşadı
Konya İHH Yetim Birimi Koordinatörü Ahmet Sami Uysal Konya’da yaşayan yaklaşık 900 yetime bayramlık kıyafet hediye ettiklerini belirtti.
Yaşam Haberi
Konya’da 900 yetim bayramlık sevinci yaşadı

Konya İHH, Ramazan ayı çerçevesinde 120 ülkede çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan biride yetim bayramlık giydirme. Konya İHH Yetim Birimi Koordinatörü Ahmet Sami Uysal Konya’da yaşayan yaklaşık 900 yetime bayramlık kıyafet hediye ettiklerini belirtti.

Uysal, her ay düzenli olarak Konyalı yetimlere yapılan 125 lira yardımın yanında eğitim, kültür ve spor organizasyonları ile de yetimlerin gelişimine destek sağlandığını söyledi. Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü "Ramazan güzelliğini yetimlerimizle yaşamak istedik.

Her Ramazan ayında  Konyalı yetimlerimize bayramlık hediye ediyoruz. Bu sayede bayramın onlar içinde bayram olmasına vesile oluyoruz. Onlarla bir giyim mağazasına giderek, beğendikleri kıyafetleri alıyoruz.

Bunun yanında yaşadığımız dünyada tahminen 400 milyon yetim bulunuyor. Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. Misyoner kuruluşlar ise sahipsiz kalan milyonlarca yetim çocuğa Müslüman ülkelerde bile ulaşıp onları kendi çıkarları için kullanıyor.

İHH olarak onlarca ülkedeki yüz binlerce yetime sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalışıyoruz. İstiyoruz ki kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar. Ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz, dedi

Uysal, son olarak Konyalı hayırseverlerin 150 TL karşılığında bir yetime bayramlık kıyafet armağan edebileceklerini, her ay 125 TL vererek bir yetimin hamiliğini üstlenebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya’da, 900, yetim, bayramlık, sevinci, yaşadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı