Haber Detayı
25 Ağustos 2019 - Pazar 16:17 Bu haber 4294 kez okundu
 
Konya İle Kuzey Kıbrıs Arasındaki Bağlar Güçleniyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.
Güncel Haberi
Konya İle Kuzey Kıbrıs Arasındaki Bağlar Güçleniyor

Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrinize hoş geldiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan kardeşlerimizin birçoğu kendisini Konyalı ve Karamanlı addederler. Onun için Konya sizlerin memleketi. Sizleri burada görmekten tüm Konyalılar adına büyük mutluluk duyduk” dedi.

“İKİLİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Ziyaretin hem iki ülke arasındaki hem de Konya ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Başkan Altay, şunları söyledi: “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanında aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığını da yürütüyorum. Kuzey Kıbrıs’tan birçok belediyemiz de Türk Dünyası Belediyeler Birliğimizin üyesidir. Birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca, Konya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir kardeş şehri olmasını istiyoruz. Uygun göreceğiniz bir şehirle kardeş şehir ilişkisi yürüterek ilişkilerimizi artırmayı arzu ediyoruz.”

“KKTC’NİN GÜÇLENMESİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar da Kuzey Kıbrıs’tan Konya’ya selam getirdiklerini söyledi. Türkiye ile olan ilişkileri çok önemsediklerini kaydeden Tatar, “Bizim için önemli olan milletimizin istikrar ve barış içinde hayatlarına devam edebilmesidir. Bildiğiniz gibi son yıllarda Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Türk hükümetinin kararlı duruşu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin pozisyonu itibariyle önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Milli dava olan Kıbrıs meselesini daha da sahiplenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlenmesi için olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi geçenlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’da yaptığımız toplantılarda önemli mesajlar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin arkasında olacağını ve garantörlük hakkını mutlaka devam ettireceğini söylemiştir. Bu da bizler için önemlidir” diye konuştu.

“ARAMIZDAKİ BAĞLAR GÜÇLENİYOR”

Ulaşımın, iletişimin ve her türlü olanağın geliştiği günümüzde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ulaşmanın çok daha kolay olduğunu kaydeden Başbakan Tatar, “Konya’ya ulaşmak da bugün bizim geldiğimiz gibi 2,5 saat olmuştur. Her şey hızlanıyor, aramızdaki bağlar güçleniyor. Milletimizin gücüyle, teknolojinin imkanlarıyla aramızdaki ekonomik, kültürel ve siyasi her türlü bağın güçlenerek kendi halklarımıza daha fazla refah ve esenlik verebilmek için bu temasları önemli görüyorum. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, İle, Kuzey, Kıbrıs, Arasındaki, Bağlar, Güçleniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı