Haber Detayı
07 Şubat 2021 - Pazar 17:54 Bu haber 3515 kez okundu
 
Konya Mobil Uygulaması Yenilenen Yüzüyle Hayatı Kolaylaştırıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gelişen teknolojik yenilikler ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda yenilenen Konya Mobil uygulaması, “Benim Şehrim”, “Akıllı Ulaşım”, “Belediyem” ve “Keşfet” başlıklarında kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.
Yaşam Haberi
Konya Mobil Uygulaması Yenilenen Yüzüyle Hayatı Kolaylaştırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamalarından olan Konya Mobil uygulaması yenilenen yüzüyle hizmet veriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki, sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanında son yıllarda özellikle çevreci belediyecilik ve akıllı şehircilik alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, Konya Mobil uygulamasının da bunlardan bir tanesi olduğunu ifade etti. Uygulamayı gelişen teknolojik yenilikler ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda yenilediklerini kaydeden Başkan Altay, Konya’da çok yoğun kullanılan Konya Mobil uygulamasının çoklu dil desteği ve arka planda çalışan yapay zeka yardımıyla yorumlanarak kullanıcıya özel hizmet sunduğunu ifade etti.

PAKET SERVİSİ YAPAN ESNAF BİLGİLERİNE DE ULAŞILABİLİYOR

Başkan Altay, birçok detay bulunan uygulamanın “Keşfet” bölümünde pandemi döneminde esnafa destek amacıyla uygulamaya koydukları “Paket Servisi Yapan Lokanta ve Pastaneler” menülerinden kullanıcıya en yakın paket servisi yapan iş yerinin isim, konum ve iletişim bilgilerine kolayca erişilebildiğini de sözlerine ekledi.

KONYA MOBİL UYGULAMASI

Uygulama; “Benim Şehrim”, “Akıllı Ulaşım”, “Belediyem” ve “Keşfet” olmak üzere 4 ana başlık altında hizmet veriyor. Birçok kullanım kolaylığını barındıran uygulama içerisindeki “Benim Şehrim” menüsünde Konya’daki anlık hava durumu, kullanıcının en çok ziyaret ettiği menüler, en son kullandığı toplu taşıma araçlarının bilgileri ve son haberler yer alıyor. Bu bölümde bulunan “Uygulamada Ara” alanı kullanılarak Konya Mobil uygulamasında yer alan tüm başlık ve içerikler üzerinde arama yapılarak istenilen bilgiye hızlıca erişilebiliyor. “Akıllı Ulaşım” menüsünde toplu taşıma hizmetine dair; hat, tarife, yakındaki duraklar, araçların duraklara tahmini geliş süreleri gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Bu bölümde toplu taşımada kullanılan Elkartla ilgili e-dolum, bakiye sorgulama, dolum yerleri, kart başvurusu ve takibi ile e-randevu gibi menüler de yer alıyor. Kullanıcılar Akıllı Ulaşım bölümündeki “Nasıl Giderim?” özelliğini kullanarak gitmek istedikleri yere hangi ulaşım kanalları ile gidebileceğini öğrenebiliyor. Vatandaşların ulaşım için gün içinde yoğun olarak ihtiyaç duyduğu otoparkların konum ve doluluk bilgileri ile taksi durakları yine kullanıcı dostu olarak harita üzerinde kullanıcıya en yakın olanları önceliklendirerek listeliyor. Akıllı ulaşım menüsünden şehirde yer alan trafik kameraları da anlık olarak izlenebiliyor. Şehrin hafızası konumundaki “Keşfet” bölümünde ise; şehirdeki nöbetçi eczaneler, gezilecek yerler, kütüphaneler, taksi durakları, belediye hizmet noktaları, camiler, Pazar yerleri ve ücretsiz Wi-Fi noktaları gibi pek çok pratik bilgi hizmete sunuluyor. Son olarak “Belediyem” menüsünden de vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin online işlemlerine erişim sağlayabiliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya, Mobil, Uygulaması, Yenilenen, Yüzüyle, Hayatı, Kolaylaştırıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı