Haber Detayı
06 Şubat 2021 - Cumartesi 12:21 Bu haber 6823 kez okundu
 
Tüfek üretim merkezi Üzümlü, nüfusuyla ilçeleri de solladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'in Üzümlü Mahallesi, Konya'da nüfus itibariyle 4 ilçeden daha kalabalık.
Güncel Haberi
Tüfek üretim merkezi Üzümlü, nüfusuyla ilçeleri de solladı

BEYŞEHİR - Beyşehir'in Üzümlü Mahallesi, Konya'da nüfus itibariyle 4 ilçeden daha kalabalık.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları, Beyşehir ilçesinin nüfusu itibariyle en büyük taşra mahallesi olan Üzümlü'nün Konya'daki 4 ilçeden daha kalabalık olduğunu gözler önüne serdi.

TUİK'in 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, Beyşehir'in av tüfeği üretim merkezlerinden Üzümlü Mahallesi'nin nüfusu 4 bin 831 olarak açıklandı.

BELDE STATÜSÜ, MAHALLEYE DÖNÜŞTÜ...

Nüfusunda bir önceki yıla göre de artış kaydeden, geçmiş yıllarda Beyşehir'e bağlı bir belde iken, yeni büyükşehir belediyesi yasasının yürürlüğe girmesinin ardından statüsü mahalleye dönüştürülen Üzümlü'nün Konya'nın 4 farklı ilçesinden daha kalabalık olduğu ortaya çıktı.

Nüfusu bin 573 olan Yalıhüyük, 3 bin 974 olan Halkapınar, 4 bin 221 olan Derbent ve 4 bin 658 olan Ahırlı ilçelerinden daha kalabalık bir nüfusa sahip olduğu kayıtlara geçen Üzümlü Mahallesi, Türkiye genelindeki bir çok vilayete bağlı ilçeyi de geride bıraktı.

Bingöl Yayladere, Eskişehir Han, Isparta Yenişarbademli, Kırklareli Kofçaz, Erzincan Otlukbeli, Afyonkarahisar Kızılören , Elazığ Ağın, Rize Hemşin, Bingöl Yedisu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Tüfek, üretim, merkezi, Üzümlü,, nüfusuyla, ilçeleri, de, solladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı