Haber Detayı
07 Ağustos 2019 - Çarşamba 16:50 Bu haber 4041 kez okundu
 
Konyalı Yetimlere İtfaiye Eğitimi
Konya İHH’nın organizasyonu ve Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle devam eden; Konyalı yetimlerin yaz tatilini verimli değerlendirmeleri, ilmi ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaları için Hatıra Yaz Okulu’nun sosyal etkinlikler programı çerçevesinde öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sancak İtfaiye Grubuna ziyarette bulundular.
Eğitim-Kültür Haberi
Konyalı Yetimlere İtfaiye Eğitimi

Konya İHH’nın organizasyonu ve Selçuklu Belediyesi’nin destekleriyle devam eden; Konyalı yetimlerin yaz tatilini verimli değerlendirmeleri, ilmi ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamaları için Hatıra Yaz Okulu’nun sosyal etkinlikler programı çerçevesinde öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sancak İtfaiye Grubuna ziyarette bulundular. Ziyaret sırasında çeşitli eğitimlerde alan yetimler hâllerinden oldukça memnundular.

Heyecanlı dakikalar yaşandı.

Sancak itfaiyesindeki eğitmenler tarafından itfaiye kıyafetleri giydirilen yetimler, olası bir yangın durumunda nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiği anlatıldı. Yangında acil durum numarası olan 112’yi aramaları gerektiği dile getirildi. Kıyafetlerini giyen yetimlere sözde bir yangın varmış gibi, yangının itfaiye teçhizatı ile nasıl söndürüleceği imkânlar dâhilinde gösterilirken yetimler oldukça heyecanlandı.

İlk Yardım dersi de unutulmadı

Hatıra Yaz Okulu’nda yaz boyunca eğitim gören yetimlere gündelik hayatlarında karşılaşabilecekleri basit tıbbi olaylarda ilk müdahalenin nasıl olması gerektiği hususunda kısaca bilgi veren Sancak İtfaiye Grubu eğitmenlerine teşekkür eden Hatıra Yaz Okulu koordinatörü Tuncay Selek, “Hatıra Yaz Okulumuzda çeşitli eğitim, sosyal ve farkındalık aktiveleri de bulunmaktadır. Bunların biride yangın anında ve acil yardımın yapılması gerektiği durumlarda yapılması gerekenlerdi. Çoğumuzun bu durumlarda toplumumuzda bu iki durum hakkında yanlış bilgiler bir hayli mevcut, biz yetimlerimizin doğru bilgiler ışığında doğru hamleleri yapmasını istediğimiz için böyle bir etkinlik planladık. Sancak İtfaiye Grubu eğitmenlerine ilgileri ve azami dikkatleri için teşekkür ederiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konyalı, Yetimlere, İtfaiye, Eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı