Haber Detayı
07 Ağustos 2019 - Çarşamba 16:47 Bu haber 4837 kez okundu
 
Büyükşehir Kurban Bayramı’na Hazır
Konya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için gerekli tedbirleri aldı.
Güncel Haberi
Büyükşehir Kurban Bayramı’na Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın Konya’da sorunsuz geçmesi için gerekli hazırlıkları yaptı.

SAĞLIKLI KURBAN İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanların alınmasından kurban kesimindeki hijyen koşullarına, kurban atıklarının çevreye zararının önlenmesinden hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan korunmaya kadar birçok konuda bilgilendirme çalışmaları yapıyor. İlçe belediyeleri ile birlikte belirlenen kurban satış ve kesim yerleri dışında kurban satışına ve kesimine müsaade etmeyecek olan Büyükşehir ekipleri, kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekimler ve Zabıta ekiplerince sağlık ve belge kontrollerini sürdürecek. Ekipler, satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların çevre kirliliğine mahal bırakmayacak şekilde toplanması ve temizlenmesi konusunda da gerekli önlemleri aldı.

ÜCRETSİZ KURBANLIK VE ET MUAYENESİ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Tatlıcak bölgesindeki Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesisleri’nde veteriner hekimler tarafından bayramın son gününe kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti verilecek. Bayram boyunca vatandaşların hastalığından şüphe ettikleri kurbanlık etleriyle ilgili nöbetçi veteriner hekimler ücretsiz et muayenesi hizmeti verecek. Vatandaşlar, nöbetçi veteriner hekimlere Alo 153 üzerinden ulaşabilecek.

MEZARLIKLAR BAYRAM ZİYARETLERİ İÇİN HAZIR

Konya merkez ve ilçelerdeki tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için tedbirleri artıran Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde temizlik çalışmalarını da ilçe belediyeleri ile birlikte bayramın son gününe kadar sürdürecek. Ayrıca, bayram süresince açık alanlarda haşere ile mücadele kapsamında gerekli çalışmalar sürdürülürken; başıboş hayvanlarla ilgili rehabilite çalışmaları ilçe belediyeleri ile birlikte yapılmaya devam edecek.

TOPLU ULAŞIM BAYRAMIN İLK 2 GÜNÜ ÜCRETSİZ

Büyükşehir, vatandaşların bayram ziyaretlerini otobüsler ve tramvaylarla rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yaptı. Bayram süresince Pazar tarifesiyle hizmet verecek toplu ulaşım araçları, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz, üçüncü ve dördüncü günü yüzde 50 indirimli olacak. 

KAPALI OTOPARKLAR BAYRAM ÖNCESİ VE BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konevi, Zindankale, İplikçi, Mevlana ve Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı kapalı otoparkları 8 Ağustos Perşembe sabahı itibariyle bayram sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verirken; Büyükşehir’e ait tüm yol üzeri ve açık otoparklar arefe gününden bayram sonuna kadar ücretsiz olacak.

ZABITA BAYRAMDA DA GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi Zabıtası da Kurban Bayramı süresince vatandaşların her türlü şikayetlerine cevap vermek üzere çalışmalarını sürdürecek. Bayram tatili boyunca Otogar Zabıtası 24 saat, Çevre Zabıtası 20.00-08.00 arası hizmet verirken şehir merkezinde 08.00-24.00 arası hizmetler sürdürülecek. Zabıta ile ilgili şikâyetler için 350 31 74 no’lu telefonlar aranabilecek.

KOSKİ 24 SAAT HİZMETİNİZDE

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon arızaları için ALO 185’i arayabilecekler.

İTFAİYE 110 MERKEZDE NÖBETTE

Bayram süresince normal mesaisine devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 31 ilçedeki 110 merkezde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve benzeri tabii afetlerle ilgili ihbarlarını 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirebilecekler.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR

Büyükşehir, bayram süresince yol, tretuvar, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi ile de hizmet verecek. Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikâyetlerini Alo 153 no’lu telefona bildirebilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir, Kurban, Bayramı’na, Hazır,
Yorumlar
Haber Yazılımı