Haber Detayı
11 Nisan 2018 - Çarşamba 15:03 Bu haber 6550 kez okundu
 
Köprülü Kavşak Çalışmalarından Nakledilen Ağaçlar Bu Parkta Yeşeriyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şefik Can Parkı’nda incelemelerde bulundu.
Bölgeden Haberi
Köprülü Kavşak Çalışmalarından Nakledilen Ağaçlar Bu Parkta Yeşeriyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte köprülü kavşak inşaatları nedeniyle taşınan ağaçlarla yapımı sürdürülen Şefik Can Parkı’nda incelemelerde bulundu.

ÇOK GÜZEL BİR PARKA İMZA ATIYORUZ

120 bin metrekarelik bir alanda hayata geçen Şefik Can Parkı’nın mahallelinin yeşil alan, dinlenme ve sosyal alan ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Bu bölgenin havasını değiştirecek büyüklükte diktiğimiz sedir ve karaçam ağaçlarıyla, çiçeklerle birkaç hafta içerisinde buradaki park oluşumunu tamamlıyoruz. Ağaçların arasında çok güzel ergonomik ve rahatlıkla pek çok kişinin kullanabileceği tartan pistli yürüyüş yolları da hayata geçiyor. Bu bölge kısa bir süre içinde cıvıl cıvıl, çocuklarımızın koşturduğu büyüklerimizin dinlendiği, kafeteryasıyla da insanımızın ikramda bulunabildiği bir yer haline geliyor. Selçuklu ilçemiz güzel bir alan daha kazanmış oluyor. Aynı zamanda yapılmakta olan köprülü kavşakla uyumlu bir şekilde bölgede hem trafik akışının daha güzel bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız hem de burada ihtiyaca cevap verecek sayıda otopark da oluşturularak bölgenin otopark ihtiyacına da katkı yapılmış olacak” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN EN PRESTİJLİ CADDELERİNDEN BİRİSİ OLDU

Parkın oluşumunda Selçuklu Belediyesi’nin büyük katkısı olduğunu belirterek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Başkan Akyürek; Şefik Can Caddesi’nin, ilk görev aldıkları yıl açmaya başladıkları altgeçidi ile faaliyete geçtiğini ve yeni bir imar alanı olarak oluşturdukları bölge olduğunu hatırlattı. Başkan Akyürek, “Konya’nın en prestijli caddelerinden birisi olacak diye yola çıkmıştık. Şu anda artık hamdolsun belediyelerimizin çalışması ile o şekle gelmiş oluyor. Altgeçitleriyle, güzel refüjü, kaldırımı, asfaltı ve parkıyla burası şehrimizin cazibe merkezi alanlarından birisi oldu” diye konuştu.

HİÇBİR AĞACIN ZAYİ OLMAMASI İÇİN DİKKATLİ ÇALIŞIYORUZ

Şefik Can Caddesi Köprülü Kavşağı çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılan ağaçları bu parka naklettiklerini söyleyen Başkan Akyürek, “Parka 20-25 yaşlarında ağaçlar dikiyoruz. Bunlar, köprülü kavşak çalışmasından söktüğümüz ve buraya taşıdığımız ağaçlar. Hiçbir ağacın zayi olmaması için dikkatli bir çalışma yürüttük” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİSİ OLACAK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Şefik Can bölgesinin Konya’nın gelişimini en güzel gösteren alanlardan birisi olduğunu belirterek, parkın da Konya’nın en güzel parklarından biri olacağını kaydetti. Altay, “Ağaçların büyümesini beklemeden bu kadar nitelikli ağaçlar dikiliyor. Bölge insanımız inşallah en kısa sürede yeni bir bölge parkına kavuşmuş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AĞAÇLAR YENİ YERLERİNE TAŞINIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, 2004 yılından bu yana köprülü kavşak ve yol çalışmaları nedeniyle sökülmesi gereken ağaçları, özel makinalarla sökerek yeni oluşturulan parklara naklediyor. Bu kapsamda son olarak Şefik Can Köprülü Kavşağı’nda 59 adet, Fatih Caddesi Köprülü Kavşağı’nda 39 adet, Türmak Köprülü Kavşağı’nda 260 adet, Galericiler Köprülü Kavşağı’nda ise 263 adet ağaç sökülerek yapımı devam eden Şefik Can, Konyaspor Taraftar ve Akçaağaç parklarına taşındı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Köprülü, Kavşak, Çalışmalarından, Nakledilen, Ağaçlar, Bu, Parkta, Yeşeriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı