Haber Detayı
11 Nisan 2018 - Çarşamba 10:52 Bu haber 11771 kez okundu
 
Beyşehir MTAL Öğrencileri Robot Yarışmasına Katılıyor
BEYŞEHİR - 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenecek olan 12. Uluslararası MEB Robot yarışması için Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilçemizi temsil etmeye hazırlanıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir MTAL Öğrencileri Robot Yarışmasına Katılıyor

BEYŞEHİR - Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Bakanlığımızca Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlenmektedir.


       2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 12. si Sivas Taha Akgül Spor Salonunda, 9-10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma; 12 kategoride ve yarışmanın teması “Endüstri 4.0 Temalı Yenilenebilir Enerji Kaynakları”, sloganı ise “Ahican Sivas Yollarında” olarak belirlenmiştir.

      Geçen yıl 11. Uluslararası MEB Robot yarışmasında toplam 12 kategoride 2.834 robotun yarıştığı etkinliğe Beyşehir’den ilk defa Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz dört adet mini sumo ve beş adet çizgi izleyen robotlar ile katılarak büyük bir başarıya imza attı.   

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; “Beyşehir Meslek Lisesinin Elektrik Elektronik Bölümü öğrencileri geçen yıl elde ettiği motivasyon ve başarı ile 2018 yılında Sivas’ta düzenlenecek olan 12. Uluslararası MEB Robot yarışmasında Beyşehir'i temsil etmek için robot tasarımlarına ve çalışmalarına şimdiden başladı. Bu çalışma kapsamında son günlerde adını sık sık duyduğumuz insansız hava araçlarının (İHA) üretimini de yapan bölüm öğrencileri ve öğretmenlerimiz bu çalışmaların yanında biyonik el, cep telefonu, akıllı ev otomasyon sistemleri, kartlı güvenlik sistemleri, parmak izli giriş sistemleri gibi robotik çalışmalarına da devam etmektedir” dedi.

       Bu duygu ve düşüncelerle Robot yarışmasından derece beklediklerini ifade eden Konuk,  yarışmaya hazırlanan öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, MTAL, Öğrencileri, Robot, Yarışmasına, Katılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı