Haber Detayı
04 Ekim 2018 - Perşembe 12:34 Bu haber 7162 kez okundu
 
Körfez Ülkelerinin Tur Operatörleri Beyşehir’i Gezdi
BEYŞEHİR - Körfez ülkelerinin yabancı tur operatörleri Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyşehir’i gezdi.
Güncel Haberi
Körfez Ülkelerinin Tur Operatörleri Beyşehir’i Gezdi

BEYŞEHİR - Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün misafiri olarak Konya’ya gelen bazı Körfez ülkelerinin Arap yabancı tur operatörleri, Beyşehir ilçesini de ziyaret etti.

        Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerinin rehberliğinde ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden tur operatörleri Beyşehir’e hayran kaldı.

      Tur operatörleriyle Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde biraraya gelen Belediye Başkanı Murat Özaltun da, yabancı misafirlerine ilçenin zengin tarihi, kültürel potansiyelinden söz etti.

        Tur operatörlerine hitaben bir konuşma yapan Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın; ‘Cennet ya burasıdır, ya da buranın altında’ dediği Beyşehir’in, güneşin neşe ile doğduğu hüzünle battığı adeta bir yeryüzü cenneti coğrafya olduğunu söyledi. Beyşehir’in dünyaca ünlü günbatımını anlatan ve bu güzel anları  ölümsüzleştirebilmek  için yılın 365 günü fotoğrafçı akınına uğrayan bir ilçe olduğunu da vurgulayan Özaltun, Beyşehir’in tarihi Eşrefoğlu Camisi, kazı çalışmalarının devam ettiği Kubadabad Sarayları, tarihi Eflatunpınar Anıtı ve Havuzu, Fasıllar anıtları gibi pekçok tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu vurguladı. Bunlardan tarihi Eşrefoğlu Camisi ile Eflatunpınar’ın Unesco’nun dünya kültür mirası geçici listesinde yer aldığını ve  bir süredir asıl listeye girebilmeyi beklediğini dile getiren Özaltun, Beyşehir’in ayrıca sakin bir şehir konumunda olduğunu anlattı.

        Turizm noktasında Beyşehir’in Anadolu bölgesinde yayla özelliği ile farklı bir konuma sahip  olduğunu da dile getiren Özaltun, Akdeniz ve Ege denizi kıyılarındaki deniz ve kum turizminin günümüzde artık son demlerini yaşadığını, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler ile yerli turistlerin tatil için Beyşehir gibi daha doğal yerlerin arayışında olduğunu ifade etti. Özaltun, “Artık insanlar yeşilin bol olduğu, sakin ve kafa dinleyebileceği tatil alanları istiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Türkiye’de bu konuda isim yapan bazı yerler var. Ama, bir bakıyorsunuz Beyşehir bu isim yapan yerlerden belki 100 katı daha güzel alanlara, zenginliklere sahip. Coğrafi alanı daha da geniş.  Beyşehir, aslında saatlerce anlatılacak, sadece tarihi, kültürel, turizm değerleri ile doğal güzellikleri değil birçok önemli yönü ile de ön plana çıkıyor. İşte onlarca kuş türünün yaşadığı, değişik tatlı su balığı türlerinin bulunduğu Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahiptir. Gölün içerisinde 33 adası vardır. Biz gölümüze, ‘deniz’ demekteyiz. Gölün etrafı milli park olduğu için çevresinde yapılaşma da yasaktır.  Yine, sanayisiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla da konuşulabilecek nadir yerlerden birisidir. Özellikle silah sektörü konuşulacakların en başında gelir. Konya’da bir söz vardır, ‘Gez dünyayı, gör Konya’yı’ diye…  Benim de Beyşehir için bir sözüm var; ‘Ömrünüzde Beyşehir’i bir defa görün, ikinciyi ister görün ister görmeyin.’ Zaten bir kez Beyşehir’i gördüğünüzde ikinci kez görmek isteyeceksiniz. Çünkü, Beyşehir bağımlılık yapacaktır. Beyşehir bir günde gezilecek bir ilçe de değildir. Yaklaşık 120 kilometrelik bir çapta olduğumuzdan dolayı birbirinden kilometrelerce uzaklıkta yer alır tarihi değerlerimiz. Karadeniz’deki gibi ormanlarımız vardır. Dolayısıyla, Akdeniz, Karadeniz ve Ege bölgesinden esintilerin olduğu, bu bölgelerin karışımı bir ilçeyiz aslında. O yüzden, Beyşehir’in turizme kazandırılması noktasında dışarıdan gelen misafirlerimizi çok önemsiyoruz. Her mevsim ziyaretçi çeken bir ilçeyiz ama bunu yeterli görmüyoruz. İlçemizin daha çok tanınmasını, ziyaretçi çekmesini istiyoruz. Bu anlamda dünyanın farklı noktalarından gelecek tüm misafirlerimize Beyşehir olarak sonuna kadar kapımızı açtık” diye konuştu.

       Buradaki programın ardından tur operatörleri Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Yaka Manastır Tabiat Alanı ile Beyşehir’in bazı tarihi mekanlarını ziyaret etti, göl üzerinde düzenlenen tekne turuna katıldı.

        Beyşehir ziyaretlerini değerlendiren Kuveytli tur operatörü Abiril Asbat, kendisinin  Bayreynli bir meslektaşı ile birlikte daha önce de Konya’ya geldiğini hatırlatarak, “Bu ziyaretin ardından Konya’ya resmen aşık olduk. O yüzden, Abu Dabi’den, Dubai’den, Suriye, Filistin ve Ürdün’den de gelen meslektaşlarımızla birlikte bu güzel il olan Konya’yı bir kez daha görmek istedik. Konya ziyaretimizle birlikte güzel ilçesi Beyşehir’i de görme imkanı bulduk. Öncelikle belediye başkanımıza bu güzel misafirperverliği ve karşılamadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki ziyaretlerimize başka arkadaşlarımızı da getirmeye devam edeceğiz. Beyşehir’i biz gerçekten çok güzel bulduk, çok beğendik. Ama, tanıtımı konusunda eksiklikleri var. Bence yeterince tanınmıyor ve buna ihtiyacı var. Bu güzelliği herkes görsün istiyoruz. Biz de gittiğimiz yerlerde bu güzel ilçenin tanıtımını yapacağız. Konya’ya ve ilçenize ülkelerimizden insanların daha çok gelmesi için de çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Körfez, Ülkelerinin, Tur, Operatörleri, Beyşehir’i, Gezdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı