Haber Detayı
19 Şubat 2017 - Pazar 13:12 Bu haber 5240 kez okundu
 
Küçükbezirci: ’15 Temmuz, 3’üncü Refleks’
Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve Şube Müdürleri, Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği Başkanlığı görevine yeniden seçilen Konya basın camiasının duayeni eğitimci, gazeteci ve yazar Seyit Küçükbezirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Güncel Haberi
Küçükbezirci: ’15 Temmuz, 3’üncü Refleks’

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ile Şube Müdürleri Necati Gökçelik, Okan Çamsoy ve Araştırmacı H. Rahmi DALMAÇ, Konya Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği Başkanlığı görevine yeniden seçilen Konya basın camiasının duayeni eğitimci, gazeteci ve yazar Seyit Küçükbezirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette tecrübelerini paylaşan Küçükbezirci, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek başladığı konuşmasında, sözü 15 Temmuz darbe girişimine getirerek önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz’dan büyük dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizen, Küçükbezirci konuşmasına şöyle devam etti.

’15 Temmuz, 3’üncü Refleks’

“Türk tarihinde üç büyük refleks görüldü. Bir tanesi haçlı seferleri sırasında Anadolu’da, Kurtuluş Savaşında Türk halkı ikinci büyük refleksi gösterdi ve 15 Temmuz’da da halk üçüncü refleksi gösterdi. Bunun dışındakiler olaydı, savaştı. Bu üç refleks varlığını koruma refleksleriydi.” dedi. Tüm bu olaylardan ibret almamız gerektiğini söyleyen Küçükbezirci, “Toplum olarak bin yıldır bizdik, son 50-60 yılda ben olduk. Yeniden biz olmalıyız. Maskelilik bizi bu hale getirdi. “Mış” gibi yapmak bizi bu hale getirdi. Yanımızda maskeler taşıyoruz. Karşımızdakinin mezhebi, meşrebi neyse o maskeyi takıyoruz. Bundan vazgeçmemiz lazım. Bir yılda yıkılan üç yılda yapılır. Yıkmak kolay, yapmak zordur.” dedi. Geçtiğimiz günlerde Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürlüğü görevine atanan Cemil Paslı’ya yeni görevinde başarılar dileyen Küçükbezirci, “Cemil beyin pek çok yazısını okudum yakından da izlemeye çalıştım. Cemil beyi bir iki cümleyle anlatmaya çalışsam. Birincisi; olgun, sevecen, sakin bir insan, ikincisi tanıdığım günden beri, Cemil bey Müslüman ahlakını yaşamaya çalışan bir insan, hangi görevde olursa olsun, başarılı olacağına inanıyorum.” dedi.  

Paslı: ‘Seyit Küçükbezirci, Konya’nın Hafızası’

Küçükbezirci’ye yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak söze başlayan Cemil Paslı ise konuşmasında; “Seyit bey Konya’nın hafızası, biz ondan çok şey öğrendik. Diğer sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi Fikir, Sanat ve Kültür Adamları Derneği de gönüllülük esasına dayanan çalışmalarıyla bize ışık tutuyor. Yazılarını okuyup sohbetlerini dinliyordum. Hayırlı olsun vesilesiyle kendisini ziyaret edip, tecrübelerinden istifade edelim istedik. Seyit bey tecrübeleriyle Konya’ya daha nice katma değer sağlayacak birisidir.” dedi. Küçükbezirci’nin 15 Temmuz ile ilgili benzetmelerini de yerinde bulduğunu söyleyen Paslı, Miryokefalon zaferinin tarihi hakkında Seyit Küçükbezirci’nin başlattığı çalışmaların Konya’ya değer kattığını ifade ederek, 1071 Malazgirt Meydan Muhaberesi, 1176 Miryokefalon Zaferi ve Kurtuluş Savaşı neyse 15 Temmuz’un da bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda, Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı Küçükbezirci’ye, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü arşivinde yer alan Konya’daki Sultan Kılıçaslan Köşkü’nün kalıntılarına ait fotoğrafı hediye ederken, Küçükbezirci de misafirlerine kendi yazdığı eserlerden hediye etti.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Küçükbezirci:, ’15, Temmuz,, 3’üncü, Refleks’,
Yorumlar
Haber Yazılımı