Haber Detayı
18 Şubat 2017 - Cumartesi 09:57 Bu haber 5817 kez okundu
 
Amatör Olta Balık Avcıları Bilgilendirildi
Düzenlenen toplantıda amatör olta balık avcıları, 1 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı’nı düzenleyen tebliğ konusunda bilgilendirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Amatör Olta Balık Avcıları Bilgilendirildi

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin de (KAOBDER)  katkıları ile bu yıl ikincisi düzenlenen amatör balık avcılarını bilgilendirme toplantısı ve eğitim seminerinde, 1 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı’nı düzenleyen tebliğ ele alındı.

 Amatör ve ticari balıkçılık faaliyetlerini düzenleyen tebliğin getirdiği yenilikler, buna bağlı olarak yeniden şekillenen yasak ve serbestliklerin değerlendirildiği  toplantıda, il müdürlüklerinin insiyatifinde bulunan kararlar da masaya yatırıldı.Yaşanılan sorunların da gündeme geldiği  toplantıda, yetkililer yapılan sunumların ardından katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırdı.

Toplantıda, avcılar, amatör sportif olta avcılığının gözde merkezlerinden Beyşehir Gölü ile  Beyşehir yolu üzerindeki Altınapa Baraj Gölü’nde uygun bot teçhizatı ile olta avcılığı yapamadıklarından yakındı. Beyşehir Gölü adalarının da sportif olta avcılığına açılmasını isteyen avcılar, ardından diğer taleplerini dile getirdi.

İl Müdürlüğü’nden konuşmacılar,  Altınapa Baraj Gölü’nde uygun teçhizatlarla botla olta balıkçılık yapılmasında  kanuni yönden herhangi bir engel bulunmadığını, bu yönde Konya Büyükşehir Belediyesi’ni de bilgilendirdiklerini belirtti.  Beyşehir Gölü’nde bot üzerinde olta avcılığının yapılması talebiyle ilgili gerekli notların alındığı ifade edilirken bu konunun yeniden değerlendirileceği belirtildi.  Beyşehir Gölü’nde olta avcılığı için adalara çıkılmasının ise eskiden olduğu gibi hala yasak kapsamında olduğu kaydedildi.

Toplantıya, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Halil Sözmen, AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal,Su Ürünleri Mühendisi Burhan Candan Yılmaz, Konya İl Jandarma Komutanlığı Çevre Tim Komutanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yetkililer ile olta avcıları katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Amatör, Olta, Balık, Avcıları, Bilgilendirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı