Haber Detayı
03 Temmuz 2020 - Cuma 10:16 Bu haber 6060 kez okundu
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Hüyük’te
HÜYÜK - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Hüyük ilçesini ziyaret etti, gezi ve incelemelerde bulundu.
Bölgeden Haberi
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Hüyük’te

HÜYÜK - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Hüyük ilçesini ziyaret etti, gezi ve incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Hüyük ilçesinde sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü’nü de ziyaret ederek burada kalan sanatçılarla biraraya geldi, sohbet etti.  Demircan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya’nın bir bütün olarak bakıldığında gerçekten bir kültür ve tarih şehri olduğunu vurgulayarak, “Bir de Mevlanası ile Nasrettin hocası ile  gerçekten somut, mirasımızın  en kıymetli  yıldızlarının  yetiştiği bir şehir.  Her geldiğimde  bir o kadar daha  seviyor ve aşık oluyorum. Çünkü çok derinliği var ve binlerce yıldır  geçmişi  bütün Anadol’nun özü  özeti,  her katmanında  tarih fışkıran bir şehir” dedi.

Sonsuz Şükran Köyü’nün de pandemi sürecinde kıymeti çok daha net anlaşılan mekanlarından birisi haline geldiğini de vurgulayan Demircan, “İnsanlar  bu maske, mesafe  çerçevesinden  bakıldığında  doğal hayatı daha  arzulayan, isteyen bir hali ruhiyeye büründü,  bundan sonra  bu tip örneklerin  giderek çoğalacağını  şahsen düşünüyorum, biraz daha organik hayata, biraz daha  organik tarıma  yöneliyor herkes. Eminim ki, Konya özelinde demiyorum bütün Türkiye’de tabiata dönüş, pandemiyle birlikte başladı. Bundan sonra süreç tamamlansa da  bu duygu devam edecektir, diye düşünüyorum,  sanatçılarımızın bu tip ortamların içerisinde olması da  coğrafi kültürün  genç nesillere  sevdirilmesi ve aktarılması  ve çevreye duyarlılığı geliştirmesi açısından  kıymetli.  Yani  birçok kıymeti aynı anda  buraya geldiğimizde yaşıyoruz, emeği geçen herkesi  takdir ve tebrik ediyorum.”diye konuştu.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’la Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde de yanında çalıştığını hatırlatarak, “Bu bizim için,  ilçemiz için, büyük bir onur ,büyük bir  şeref.  Sanatın, kültürün, edebiyatın,ilmin, irfanın,  medeniyetin beşiği  Beyoğlu’nda  yanında çalışmaktan gurur  duyduğum, kendinden çok şeyler öğrendim hala da  öğrenmeye devam ettiğimiz bakanımızı  burada ağırlamak,  bize son derece mutluluk verdi.  Kendi memleketimizi,  doğduğumuz toprakları,  yöremizi  örfümüzü, adetimizi, bakanımıza tanıtmak önemli. Gerçi bakanımızın 5inci defa gelişi,  bundan da ayrıca  keyif alıyoruz, kültür bakanı olarak  gelmesi de bize ayrıca bir  mutluluk verdi, hemşerilerimizle hiçbir zaman  bakanımız  diyaloğunu kesmedi, her yerde de  her imkanda da elimizden  tuttu, ilçe  olarak ben kendilerine  minnet ve şükranlarımı  sunuyorum. Bundan sonra da her zaman bekliyorum. Artık bakanımız  bir Hüyüklü, burada ağırlamaktan da onur duyuyorum”ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı  Demircan, ardından Hüyük ilçe merkezinde Akdağ Kültür Parkı'nı gezdi, ilçe pazar yerini ziyaret ederek burada hayata geçirilmesi planlanan cephe iyileştirme projesini yerinde inceledi. Çavuş ve Tolca mahallelerinde bulunan tarihi camileri de ziyaret ederek, yürütülecek restore çalışmalarıyla ilgili ilgililerden bilgiler alan Demircan, Beyşehir Gölü sahilini de gezdi. Demircan, ilçe merkezinde kütüphaneyi ziyaret etti, bir kahvehanede oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Çilek bahçelerini gezerek vatandaşlarla sohbet ederek kolaylıklar dileyen Demircan, Hüyük İlçe Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Demircan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti’de bugüne kadar hep hizmet ve eser siyaseti olduğu vurgusunu yaparak, “Cumhurbaşkanımız eserleriyle, hizmetleriyle var. Yoksa sadece sözle bu işleri yürütmek mümkün değil ve Türkiye’nin dört bir tarafında bakıyorsunuz hükümet neler yapmış neler, işte onların sayesinde  bu pandemi süreçlerini hastanelerle, yollarla,her şeyiyle atlatabildik. Elhamdülillah dünyanın öyle zengin ülkeleri var ki; işte Amerikası, en zengin ülkesi, ama vatandaşına hizmeti getirmekte yaya kaldı, en kötü. Biz onların zenginliğinin yanında çok daha düşük bir noktada olmamız gerekirken, biz performans olarak vatandaşa ulaşmakta, dünyanın en iyileri içerisine girdik. Çünkü kültürümüz, paylaşma duygumuz Anadolu’nun irfanı, hikmeti ve inancımız, felsefemiz işte bize burada böyle bir devlet olma aklını fikrini verdi. Ama liderimiz de geçirdiği 17 yıl içerisinde Türkiye’yi işte nerelerden nerelere getirdi; şu yollardan bakın, şu altyapıdan bakın, okullar, hastaneler, her yer… Ama yeter mi, yetmez; daha çok şeye ihtiyacımız var. Her gün, her sabah yeniden başlamak lazım. İşte belediyemiz, belediye başkanımız da bu duyguda, Cenab-ı Allah yardımcınız olsun, bizlere ne düşer, onun illa Kültür Bakanlığı olması gerekmiyor, Ankara’da elimizden geldiğince kurumlarda zaten o iyi koşturuyor, ama üzerimize düşen yapacağımız bir şey varsa, biz de her zaman Mehmet Çiğdem başkanımızın, Hüyük’ün yanındayız. Ben de açıkcası Hüyük’e geldiğimde sanki buranın bir fahri hemşerisi, buralı gibi hissediyorum kendimi. Böyle hissettiriyor,  bu da böylece bize yapışmış oldu, buranın gelişmesi, buranın yenilikleri, heyecanları bizi de heyecanlandırıyor. Cenab-ı Allah yardımcımız olsun, güzel hizmetleri nasip eylesin” diye konuştu.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de, Bakan Yardımcısı Demircan’ı Hüyük’te misafir etmekten gurur ve şeref ile çok mutluluk duyduklarını belirterek, yeni kalkınmaya çalışan bir ilçe olduklarını vurgulayarak, “Bakanımız bölgemize geçmişten bu yana projelerimize ister Kültür ve Turizm Bakanlığı olsun, isterse başka kurumlarda olsun her şeyde elimizden tuttu, her zaman zaten gönül kapısı bize ve herkese açık. Ben kendi ilçemde, kendi makamımızda kendisini ağırlamaktan şeref, onur duydum. Kendisinin bölgemize 5’inci gelişleri. İnşallah daha nice gelişleri olacak, çünkü bakanımız hem bizi, hem memleketimizi, hem Konyayı çok seviyor. İnşallah ilçe olarak da Hüyük’e yatırımlar noktasında kısmetimize düşeni, hakkımızı verecektir. Geldiler, ziyaret ettiler eksiklerimizi gördüler. Elimizden tutacaklardır"ifadelerini kullandı. Başkan Çiğdem, konuşmasının ardından Bakan Yardımcısı Demircan'a ilçenin simgesi bir el yapımı Çini vazo hediye etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a ziyaretinde Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Muammer Karaaslan ve diğer yetkililer eşlik etti.  

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kültür, ve, Turizm, Bakan, Yardımcısı, Demircan, Hüyük’te,
Yorumlar
Haber Yazılımı