Haber Detayı
25 Şubat 2019 - Pazartesi 10:28 Bu haber 8262 kez okundu
 
Kurum'dan Millet Bahçesi Müjdesi
BEYŞEHİR - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Beyşehir Şehir Konağı’nın açılışı için Beyşehir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Beyşehirlilere önemli müjdeler verdi.
Güncel Haberi
Kurum'dan Millet Bahçesi Müjdesi

BEYŞEHİR - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Beyşehir Şehir Konağı’nın açılışı için Beyşehir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Beyşehirlilere önemli müjdeler verdi. 

BEYŞEHİR'E "MİLLET BAHÇESİ" MÜJDESİ

Beyşehir Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak millet bahçesinde projenin TOKİ Başkanlığı tarafından hayata geçirileceğini söyledi. Beyşehir Gölü’nün yapacakları temizlik çalışmasının ardından kirlilikten kurtarılacağını da belirten Kurum, göl sularına yürütülecek çalışmalardan sonra atık su bırakılamayacağını kaydetti...

Beyşehir İlçesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beyşehir’e TOKİ Başkanlığı tarafından 100 bin metre alan üzerine millet bahçesi kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Şehir Konağı önünde düzenlenen ve Beyşehir halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde kürsüye gelen Bakan Kurum, Beyşehir’e müjdeler verdi. Kurum’un verdiği müjdeler arasında “millet bahçesi” sözü de yer aldı.

Tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde öğlen namazını kıldıktan sonra beraberindekilerle çevresindeki tarihi doku alanını ve göl kıyısını gezen ve sahil bandında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, millet bahçesi ile ilgili olarak kürsüye geldiğinde ilçe halkına bu konudaki müjdesini verdi.

Beyşehir’e millet bahçesi kazandırmak istediklerini belirten Kurum, “Bununla ilgili yerleri görüşüyoruz. Bir üniversitemizin orada var, bir de yine Eşrefoğlu Camimizin az ilerisinde bir alan var. İkisine de bakıyoruz en doğru yer neresi ise Beyşehir için, Beyşehir halkı için buradaki vatandaşlarımızın içinde nefes alacağı, 7 gün 24 saat vakit geçirebileceği, içinde millet kıraathanesinin olduğu, bu tarz konakların olduğu, kütüphanelerin olduğu, bir millet bahçesini de 100 bin metrekare alan üzerinde Beyşehir’imize kazandıracağız. Bunun imalatını da tüm giderlerini de Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ile yapacağız ve Beyşehir halkımıza inşallah bu hizmeti de çok yakın zamanda sunmuş olacağız” diye konuştu.

BEYŞEHİR GÖLÜ KİRLİLİKTEN KURTARILACAK

Konuşmasında, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve belediye başkan adayı Üzeyir Yaşar tarafından Beyşehir Gölü’ndeki kirlilik problemine ilişkin konuların da kendisine aktarıldığına değinen Bakan Kurum, bölgede yakın zamanda bir temizlik çalışması başlatacaklarını söyledi. Kurum, “Eşrefoğlu Camimiz, Beyşehir Gölümüzün yanında ancak gölümüz kirli. Şimdi ben Çevre ve Şehircilik Bakanıyım, Konyalıyım, dolayısıyla Beyşehir Gölü kirli olamaz. Bakan yardımcımız da Konyalı’dır. Kendisine talimatımızı verdik. Hemen Beyşehir Gölü’nün bir kere temizlenmesi gerekiyor. Bu temizlik çalışması, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Beyşehir Belediye Başkanlığımızla işbirliği içerisinde başlayacak.Bunun dışında tabi gölümüze maalesef atık sularımız bertaraf edilmek suretiyle bırakılıyor. Ve bu gölden biz sulama yapıyoruz. Bu gölde doğal güzellikler etrafında geziyor, dolanıyoruz. Ancak atık suların bir kısmı maalesef bu gölümüze bırakılıyor. Buna ilişkin bundan 4 ay önce geldiğimizde süreci hızlandırmıştık. Şimdi projeyle ilgili detaylı bilgiyi aldığımda, Huğlu ve Üzümlü tesislerimiz atık su arıtma tesislerini bitiriyorlar ve bunların bitirilmesine müteakip de Konya Büyükşehir Belediyemizle, yine Bakanlığımız ortak bir proje yürütecek ve 2019 yılı içerisinde başlamak suretiyle 2023 yılına kadar Beyşehir gölüne artık bundan böyle hiç bir atık su bırakılmayacak” dedi.

Konuşmasında, kentsel dönüşümün şehirler için çok büyük önem arz ettiğini de kaydeden Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. 5 yıllık süreçte bir buçuk milyon konutu dönüştüreceğiz. Bunun yaklaşık yüzde 10-15’ini 5 yıllık süreçte Bakanlığımız, Toplu Konut Başkanlığımız gerçekleştirecek. Yapacağımız projeler, Beyşehir Şehir Konağımız gibi yatay mimari esaslı bizim kültürümüzü, özümüzü, ecdadın bize bıraktığı değerleri yansıtacak şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sık sık Konya’ya geldiğini ve her gelişinde Konya’nın bir eksiğini giderdiğini dile getirdi. Açılışını yapılan şehir konağının kadınlara yönelik bir hizmet olması açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Orhan, emeği geçen herkesi tebrik ederek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

BEYŞEHİR’İN EN GÜZEL BİNALARINDAN BİRİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleriyle birlik ve beraberlik içinde 28 ilçeye 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini, bunun 123 milyon liralık kısmının sadece Beyşehir’de yapıldığını dile getirdi.
Açılışı yapılan şehir konağının, hem mimari özelliği hem de sunduğu imkânlarla Beyşehir ilçesinin en güzel binalarından biri olduğunu, ilçeye değer kattığını ifade eden Başkan Altay, “Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak ilçede bulunan hanım kardeşlerimize hizmet verecek şehir konağımızda yüzme havuzu, spor salonları, toplantı odası, sauna, buhar odası, mesleki eğitim derslikleri, kafeterya ve idari bürolar bulunuyor. ASEM ve KOMEK ilçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya bundan sonra da devam edecek inşallah. Beyşehir Şehir Konağımızın ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ŞEHİRLERİMİZİ YAŞANIR HALE GETİREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, şehir konağının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İlçelerimizi ve şehirlerimizi daha yaşanır hale getiren liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan Valimize ve belediye başkanlarımıza kadar herkesten Allah razı olsun. Cumhur ittifakı olarak bu yolda yürüyoruz. Bu ülkenin geleceği adına yol arkadaşlığı yapıyoruz. Yeni dönemde de bu desteğin birlik ve beraberlik için devamını diliyoruz” diye konuştu.

“BEYŞEHİR’DE ALTIN BİR 5 YIL YAŞADIK”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, “Beyşehir’de altın bir 5 yıl yaşadık. Gururla şunu söylüyoruz; Büyükşehir Yasası ilk kez uygulanmaya başlandı ama en başarılı uygulayıcısı Konya Büyükşehir Belediyesi oldu” ifadelerini kullandı.
Özaltun, konuşmasında şu sözlere yer verdi: 
“2014 yılında çıktığımız bu yolda, gerek Beyşehir’de belediye başkanlığımızın yapmış olduğu hizmetler olsun gerekse Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu hizmetler olsun, gerekse devletimizin hükümetimizin yapmış olduğu hizmetler noktasında Beyşehir’de altın bir beş yılı yaşadık. Şükürler olsun ki atılmış olan bütün tohumlar, tek tek çıktı, meyvelerini vermeye başladı. Bugün yine bir tane meyvenin açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Yine sayın bakanımızın katıldığı bir törenden yaklaşık bir ay önce Beyşehir’de onlarca hizmetin açılışını gerçekleştirdik. Bu proje ve hizmetler yapılırken hemen kolay olmuyor. Zorlu bir süreçlerden geçerek bu binalar yapılıyor. Gururla şunu söyleyebiliyoruz; 2014 yılında Konya büyükşehir yasası Türkiye genelinde ilk defa uygulanmaya başlandı. Bu uygulamada Beyşehir’de kurucu belediye başkanı olarak, şahsım görev yaptı. Bu dönemde sayın bakanımız yeni cumhurbaşkanlığı sisteminde Konya’nın bakanı olarak gerek Beyşehir’imizde gerek Konya’mızda gerek Türkiye’mizde çok ama çok başarılara imza attı. Burada şunu görüyoruz bakanlar arasında karşılaştırma yaptığımızda Çevre ve Şehircilik Bakanımız en üst sıralarda geliyor. Konyalı bir bakanımızın böyle başarılara imza atması bizlerin gönlünde gerçekten bir mutluluk kaynağı oluyor. Belediye olarak Beyşehir’in neresine giderseniz gidin o bulunduğunuz noktada şöyle 5 km’lik bir alana baktığınızda en az 10 tane 15 tane yapılmış hizmeti sayabilirsiniz. Yapılan bu hizmetler Beyşehir’imize renk katmıştır. Sloganımız hep şuydu, ‘Beyşehir’e ne yaparsanız yapın çok ama çok yakışıyor.’ Biz bu dönemde Beyşehir’e altın bir dönemi yaşattık. Gerek bir önceki büyükşehir belediye başkanımız Tahir Akyürek, gerek şimdiki mevcut büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay Başkanımız, gerek milletvekillerimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, bakanlarımızla Beyşehir’imizde onlarca projenin açılışını yaptık. Beyşehir’e hizmet noktasında tarihi bir dönem yaşattık. Tüm bu hizmetleri yaşatırken en büyük desteği siz değerli hemşerilerimizden aldık. Dolayısıyla hemşerilerimizden bir Allah razı olsun demeleri bizim için en büyük hediye olacaktır. Şükürler olsun ki 2014’te aldığımız bayrağı en üst seviyelere diktik. Bundan sonra ki süreçte bu yakaladığımız çıtayı bayrağı alacak olan kardeşlerimize en üst seviyelere çıkarmayı Allah’ım nasip etsin. Memleketimizde bu gün olduğu gibi birlikteliğimizi ve beraberliğimizi Rabbim bozmasın bozmak isteyenlere de fırsat vermesin diyorum.”

“ÜÇLÜ OLACAĞIZ, GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar ise, “Sahada söylediğimiz gibi; ‘üçlü olacağız, güçlü olacağız.’ Bugün bunun en güzel örneğini burada görüyoruz.İnşallah üçlü ve güçlü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından 3.1 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Beyşehir Şehir Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Murat Kurum, açılışın ardından sınıfları ziyaret ederek, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, partililer, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kurum'dan, Millet, Bahçesi, Müjdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı